Op zaterdag 27 oktober is in Ploegerspaleis het Hof de nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd. Z.D.H. Prins Joost d’n Echte zal samen met zijn Adjudant Tom de scepter over Ploegersland zwaaien in het seizoen 2018-2019. De nieuwe spreuk voor komend seizoen luidt: ‘In Liemt gao g’t vanêiges’.  Adjudant Tom en Z.D.H. Prins Joost d’n Echte

Z.D.H. Prins Joost d’n Echte gaat door het dagelijks leven als Joost Schepens. Geboren en getogen in Ploegersland, zoon van Prins Joost d’n Urste en zijn hele leven al woonachtig op de Akkerstraat. Dat zijn vader, Bert Schepens al de naam Prins Joost gebruikte vindt de nieuwe prins een prachtig eerbetoon maar er is natuurlijk maar één echte Prins Joost en dat is hij! Zijn partner is Lisa van Nunen, dochter van voormalig Prins Giel d’n Urste.

Ondernemend
In één van de tips dit jaar stond dat de nieuwe Prins ondernemend van aard is en dat kun je wel zeggen. Pas 24 jaar jong en eigenaar van zijn eigen bedrijf: Schepens Tuinen. Een levensgenieter met een hechte vriendengroep die graag met genoemde vrienden op stap is en altijd in is voor een goede grap.

Zijn adjudant is Tom Smulders, van origine Liempdenaar en sinds kort ook weer woonachtig in Liempde. Tom is uitvoerder bij Van den Boomen in Liempde en is in het weekend graag te vinden op dezelfde plekken als Prins Joost d’n Echte en de rest van de vriendengroep.
Zijn vriendin is Lisan Mulder, afkomstig uit Boxtel en gelukkig ook een echte carnavalsliefhebster.

In Liemt gao g’t vanêiges
Vol bewondering en lof zijn Prins en Adjudant over de vele activiteiten en evenementen die in Liempde georganiseerd worden en vaak zijn zij erbij als er ergens een feestje gevierd wordt. Carnaval en de kermis zijn vaste punten in de agenda. Maar wat er ook georganiseerd, geregeld, gesjouwd of opgebouwd moet worden: meestal gao g’t vanêiges. En laat dat nu een prachtig motto zijn om een carnavalsseizoen mee te vieren.