In mei 2017 schonk Stichting De Ploegers de Liempdse gemeenschap 70 vlaggenhouders aan de lantaarnpalen in de kern van Liempde. In de houders kan aan beide zijde van de lantaarnpaal een vlag geplaatst worden. Hiermee is het mogelijk het centrum rondom een evenement extra aan te kleden en extra aandacht te geven.

De realisatie van deze vlaggenhouders werd mede mogelijk gemaakt door het Wijkorgaan Liempde en de Stichting Behoud Gemeenschap Liempde.

Er zijn 70 vlaggen met het Wapen van Liempde/Gastvrij Liempde logo. Deze kunnen op maximaal 34 lantaarnpalen dubbel worden geplaatst. Of er kan voor gekozen worden een ‘eigen’ vlag aan de andere zijde te plaatsen. Dan kunnen 70 lantaarnpalen van vlaggen worden voorzien.

Richtlijnen gebruik vlaggen 
De vlaggenhouders mogen worden gebruikt door iedere vereniging of organisatie in Liempde die een evenement organiseert. Er dient een geldige evenementenvergunning van de gemeente Boxtel meegestuurd te worden met de aanvraag voor gebruik van de vlaggenhouders. Eigen vlaggen mogen geen aanstootgevend of beledigend karakter hebben en een ontwerp van de eigen vlag dient ter beoordeling met de aanvraag meegestuurd te worden.

Aanvragen gebruik vlaggen
Voor het aanvraagformulier voor de vlaggenhouders: zie hieronder.

Formulier aanvraag gebruik vlaggen