…..Om Marinus Bressers te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De verdiensten van Marinus voor Hofkapel de Kromploegers en Fanfare Concordia zijn hiervoor aanleiding geweest. Een kleine greep hieruit.

Marinus KO_1

In 1961 is Marinus lid geworden van de Fanfare en bleef dit 39 jaar lang. In de jaren ’70 en ’80 is hij bestuurslid geweest.

Van 1980 tot 1995 ( hierna zijn deze verplaatst naar de Serenade) zijn de repetities van het  jeugdorkest bij Marinus thuis gehouden. In deze periode was hij tevens vervangend dirigent van het  jeugdorkest. Ook hebben in deze periode diverse leerlingen bij hem thuis muziekles van hem gehad.

 

Zijn loopbaan bij de Hofkapel de Kromploegers begint met de oprichting van deze kapel. Op zeer jonge leeftijd (17 jaar) heeft hij mee aan de muzikale wieg gestaan van het carnaval in Liempde. Vanaf 1982 is hij de muzikaal leider. En in de periode 1986 tot 2003 bovendien nog algemeen leider. Hij was de oprichter van de Showcommissie die de taak had minimaal eenmaal per jaar een show van 30 minuten op papier te zetten, met als eerste uitvoering de zittingsavonden. Onder zijn bezielende leiding is Hofkapel de Kromploegers daardoor uitgegroeid tot een showorkest met optredens in de regio (o.a. Boxtel, Best, Sint-Oedenrode, Oisterwijk) maar ook ver daar buiten (Frankrijk, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Belgie). Marinus heeft daarnaast diverse malen de tekst en muziek voor het Liemtse carnavalslied geschreven. De regie van de studio-opnamen van de cd van het Liemtse Volkslied lagen in zijn vertrouwde handen. Als muzikaal leider en lid van de muziekcommissie heeft hij het initiatief genomen om samen met Fanfare Concordia een groot PromConcert neer te zetten. Tijdens dit concert ontmoeten verschillende muziekstijlen als rock, pop, musical en klassiek elkaar. Inmiddels is het PromConcert een terugkerend evenement wat dit jaar voor de zevende keer succesvol heeft plaatsgevonden.

Marinus KO_2

Marinus, chapeau! Prinsenvereniging de Ploegers feliciteert je met deze dik verdiende en bijzondere benoeming.