Van uw sportploegerazzi – Maandenlang werd er naar toegeleefd. De titanenstrijd tussen CV de Vivantjes en PV de Ploegers. De Vivantjes zouden de Ploegers wel eens een poepie laten ruiken op het groene laken. Hoe anders verliep de avond.

biljarten

Er werd libre gespeeld over 25 beurten. De openingswedstrijd maakten de werkelijke verhoudingen meteen al duidelijk. Kansloos werd toch wel één van hun betere spelers aan de kant gezet. De Vivantjes waren zo gedwongen om al in de tweede wedstrijd hun troef uit te spelen om niet te ver op achterstand te geraken. Maar het vuurwerk bleef uit. De troef werd afgetroefd en de Ploegers kwamen op een zeer comfortabele voorsprong. En die werd niet meer afgegeven. Met twee vingers in de neus wonnen ze hun wedstrijden. Men kon zich zelfs de luxe veroorloven de hoogste beurt aan de Vivantjes te gunnen. Uiteindelijk wonnen de Ploegers met 215 caramboles tegen 148. Het gemiddelde geeft de verhoudingen nog eens extra weer: 0,95 tegen 0,6.

 

Vanwege de grootspraak van hun voorzitter staat nu een jaar lang de HK wisselbokaal op een prominente plaats in de Vivantjes residentie.En als iemand dan vraagt naar die beker zullen ze antwoorden: Het is onze gifbeker. We hebben een te grote mond gehad, maar de Ploegers kunnen veel beter biljarten dan de Vivantjes.