Dat het in Liempde afgelopen jaar gekruld heeft met Prins Tuur en Adjudant Jan, hun dames Margo en Marjo zal niemand ontgaan zijn. Een welverdiend aplaus viel hen dan ook ten deel bij het afscheid op het podium.

afscheid tuur jan 400x267

Ploegersland sloot het einde van een gepassioneerd en spectaculair jaar af. Een geweldig carnavalsseizoen, een Gazen Huis en een 44-jarig jubileum. Het Gilde der Prinsen nam de oud-Prins naTUURlijk met veel plezier op in hun midden. Voorzitter Piet van Berkel stelde enkele vragen over de kiosk ter toetsing van zijn kennis en door goede beantwoording van 3 vragen wist Arthur zich een plaatsje in het Gilde ter verwerven.

 President Theo Megens begon de avond met een terugblik op het Ploegersseizoen en vroeg een moment stilte voor een aantal (ere)Ploegers die de vereniging afgelopen jaren ontvallen zijn. Nieuwe voorzitster Desire van Laarhoven nam afscheid van oud-voorzitter van Henk Keijsers en deed meteen de nieuwe plannen van de vereniging uit de doeken.

Jubilaris Tom van Aarle werd gehuldigd voor zijn 33-jarig jubileum bij Hofkapel de Kromploegers. Een heel lange tijd met heel wat muzikale optredens. Dat daarbij dan wel eens het een en ander kapot gaat moest natuurlijk vermeld worden en zorgden voor een luid gelach uit de zaal. Tom werd van harte bedankt voor zoveel jaren muzikale inbreng en Ploegersland hoopt nog lang van hem en de Kromploegers te mogen genieten.

Afscheid werd er genomen van Emiel van Vugt, Harrie Raaimakers, Bert en Jose van Kemenade. De laatste twee werden net als Harrie en Carla Raaimakers benoemd tot erelid van de vereniging.

erleden hcbj 400x267

Nieuwe leden waren er ook: twee nieuwe dansmariekes werden er verwelkomd, Nina Megens en Bibi Kemps. Nieuw Ploegerslid Carola Roeters werd in het Ploegersgevolg verwelkomd. Zij gaf het goede voorbeeld voor nieuwe inwoners in Liempde: al voordat zij zich inschreef bij de gemeente had zij zich aangemeld bij De Ploegers.

Na de pauze was het tijd voor de zoektocht naar een nieuwe Prins. Een inwoonster van Liempde was op zoek naar een ware prins en had daarvoor All You Need Is Love en Robert ten Brink ingeschakeld. Na een tocht langs diverse kandidaten, met of zonder wit paard, werd er toch een geschikte prins gevonden. Antoine Franken zal komend seizoen over Ploegersland regeren als Prins Frankie. Samen met zijn vrouw Mirande, kinderen Teun en Mirthe en natuurlijk Adjudant Hans van Abeelen zorgen zij voor Mi Buurte meer Schik. Een thema dat niet alleen de tongen los zal maken, het zal zeker ook voor veel plezier in Ploegersland gaan zorgen!

frankie hans mirande 400x267