Ook dit jaar is het voor ons weer een groot genoegen u kennis te laten maken met de nieuwe Prins van Ploegersland:

 statiefoto frankie 200x300 

Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste

Foto Gerard Schalkx

Onze goedlachse Hoogheid gaat door het leven onder de naam Antoine Franken en is geboren op 9 januari 1969 in Eindhoven. Hij is de oudste zoon van Corrie en Wout Franken, twee rasechte “Krabbekes” uit het Krabbegat (Bergen op Zoom) en de grote broer van Ellen Franken. Zijn eerste levensjaren heeft hij in het Lampegat gewoond, maar op 4-jarige leeftijd is hij naar Ploegersland verhuisd.

Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste is getrouwd met Mirande Bekkers. De eerste huwelijksjaren hebben zij in het Papgat doorgebracht, waarna in 2002 de terugkeer volgde naar Ploegersland. Amper een maand nadat zij zich gesetteld hadden op hun stekkie aan de Koestraat in buurtschap De Roderweg is op 19 september 2002 stamhouder Teun geboren. En op 25 mei 2005 kwam daar hun dochter Mirte bij.

 

Naast zijn werk als milieukundig medewerker bij Van Vleuten Consult stopt Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste veel tijd en enthousiasme in het coachen van het hockeyteam van Teun bij HCL. Hij is verder actief als bestuurslid van Judoclub Liempde en commissielid bij buurtvereniging Roderweg. Daarnaast heeft hij nog tijd over om zelf te hockeyen, samen met vrienden of familie te genieten van een hapje en drankje, een praatje te maken of klaar te staan voor anderen.

 

Dit jaar zal onze Prins vergezeld worden door zijn buur(t)man Hans van Abeelen als zijn Adjudant. Wij wensen Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste, echtgenote Mirande
en hun kinderen samen met zijn Adjudant Hans en zijn kinderen
een skôn carnavalsseizoen toe.

Met een zwier naar de spreuk:

“Mi buurte meer schik”

zal carnaval ook dit jaar weer een aaneenschakeling zijn van hoogtepunten waar alle Ploegers en Ploegerinnen van zullen genieten.

Als vanzelfsprekend worden zij hierbij ondersteund door alle leden van Prinsenvereniging “De Ploegers”, Het Gevolg, Hofkapel de Kromploegers en de Dansmariekes “De Diva’s”.


Prinsenvereniging “De Ploegers”

Ploegersland, 22 oktober 2011