In een bomvolle Ploegersresidentie was het zondag 18 december goed vertoeven. Vele talentvolle Liemtse kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar hebben in totaal 30 optredens verzorgd. H.D.H. Prinses Martje, Adjudant Joop en de Jeugdraad genoten zichtbaar van alle optredens tijdens het Ploegerrangfestival 2011.

PRF 2011.0

De presentatie was in de goede handen van Hilde van Abeelen en Theo Megens. Voor de jury, die dit jaar bestond uit Maarten Termeer, Yvon van de Bosch, Ruud Bouwmans en Mieke Beerens, was een zeer moeilijke taak weggelegd. Maar er was dan ook een belangrijke prijs te verdienen. De deelnemers die op de eerste plaats eindigen in de verschillende categorieën mogen op 20 en 21 januari meedoen met de Jeugdzittingsavonden 2012.

Ook Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste en zijn Adjudant Hans hadden een zware taak. Zij moesten de Vrolijke Noot toekennen aan het meest carnavaleske nummer. En daar kwam menig kandidaat voor in aanmerking. De winnaar van deze prijs zien we ook terug tijdens de Jeugdzittingsavonden.

PRF 2011.1

Het is altijd moeilijk om het spits af te bijten. Maar niet voor Aniek Schellekens en Daisy van de Sande. Als de Alpenzusjes lieten ze zien dat de jungle swingt. Ilse van de Laar, Java van der Heijden en Elke van Erp zagen er zeer hip uit. Met goed ingestudeerde pasjes lieten ze de zaal vrolijk bewegen. Erg komisch was het duo Jurre van Veghel en Thijs Welvaarts. Wat ben jij lelijk van dichtbij zongen ze tegen elkaar. Niet vreemd als je door jampotjes moet kijken. Erg dapper om dit moeilijke lied live te zingen. Maar Anouk van de Biggelaar en Linda Kelders zongen Price Tag van Jessie J of ze elke dag op het podium staan. Dat het erg handig is om een kangaroe te hebben liet Mijntje Spiersma ons horen. Vrolijk huppelend vertelde ze dat een kangaroe je overal naar toebrengt en dat zonder in de file te moeten staan. Dansen en zingen tegelijk is erg moeilijk. Maar niet voor Ilene van Rooij,Hester Schimmel en Maartje van Erp. Hij is de mooiste die er is, zongen ze. Helaas weten we nog niet wie hij is. 

Iris van de Schoot, Anouk van Laarhoven en Pleun van Ruremonde zongen over Loesje. Of  is Prinses Martje het meisje van de drummer van de band? Met hun lasso vingen Noa Smulders, Wies van Ruremonde, Fenna Maas, Loes van de Ven en Nienke Broeders niet alleen indianen. De hele zaal namen ze mee op zoek naar avontuur. Dat Nina Megens een Diva van Prins Frankie is, was goed te zien. Zingend en dansend over het hele podium. Een erg volwassen optreden van deze teenager.

PRF 2011.2

Vele volwassenen waren allang in paniek geraakt. Zo niet Tijn Swinkels, Tara Spijkers, Marie Fournier, Daan Strik, Antje Saris en Casper de Mayer. Ondanks problemen met het geluid bleven ze professioneel. Als Joop van de Ende vervanging nodig heeft voor zijn musical Kruimeltje, kan hij deze in Liemt zo komen ophalen. Erg leuk was het schimmenspel van Maura van de Biggelaar en Veerle van Abeelen. Het Vliegerlied in een totaal andere dimensie. Een zwaar bestaan leiden Nikki Smulders en Mirthe van Dungen. Maar niet heus. Dansen, zingen en acteren tegelijk ga er maar aan staan, maar Nikki en Mirthe deden het.

Druk, druk, druk. Door alle drukte waren Romy van Beers en Rachel van de Heuvel helemaal de kluts kwijt. Tenminste dat zongen ze want op het podium was te zien dat ze alle danspasjes goed in de vingers hadden. Meisjes zijn stom! Dat deden Noor el Ghousli, Mees van Abeelen en Anouk van de Brand ons geloven, verkleed als drie stoere jongens. Gooi de blokfluit maar aan de kant Donya van der Schoot, Sietske van Zuijlen, Bente Coolen en Isa Schoenmakers. Drummen gaat jullie heel goed af en het live zingen ook.

Een echt hogeschool optreden was er van Nikki en Luca Smulders, Jade van Giersbergen, Susan Saris en Kiki Verhagen. Alsof zo uit de High School Musical gekropen waren. Danspasjes en zang, het klopte allemaal. Het blijft een leuke klassieker, Een boutje en een moertje van André van Duin. Zeker als je de dolkomische vertolking van Marijn van Dongen en Job van de Vleuten krijgt voorgeschoteld. Nog een keer Cowboys en Indianen deze middag. Maar deze keer live gezongen door Maud Dekkers, Babet Levert en Noortje van Zuijlen. Naar de tropen 1 kilometer en naar de Alpen wel 10.000. Je zou het moeten lopen. Geen probleem als onderweg Fleur Derks en Hanna el Ghousli de Jungledans zingen.

PRF 2011.3

Heel bijzonder was de uitvoering van Sterre Verhagen, Mirthe Franken en Senna Smulders van het liedje Zo bijzonder. Drie kleine artiesten maar als drie grote kanjers stonden ze op het podium. Julia Zenden zat dromend achter haar bureautje te zingen dat ze stapelgek was op iemand. Helaas weten we nog steeds niet wie. Ik ben een teenager zongen Daisy van de Sande en Anouk van Laarhoven. Het mogen dan tieners zijn maar hun optreden zou menig volwassene jaloers maken. Zang en dans, alles klopte. Pure Brabantse gezelligheid brachten Frank van der Schoot en Sebas van de Biggelaar. Op de klanken van Guus brachten ze ons op de juiste koers. Ze hadden dan ook de wind in de rug met de Jeugdraad achter zich.

Boven op de berg is het erg gezellig lieten Bibi Kemps en Mirthe van Dungen de zaal weten. Die twee kleine dwergen weten wat feesten is. Natuurlijk hebben ze dat geleerd op de hoge bolle akkers in Liemt. Met hun microfoon in de hand, kijkend in de camera, genoten Lucca Smulders, Kiki Verhagen en Iris Verberk zichtbaar van hun minuten roem in de spotlights in de Punder. Twee casanova’s brachten de zaal helemaal in carnavaleske sferen. Stijn Knoops en Sjors van Nunen leerden ons dat het heel gemakkelijk is om carnaval te vieren. Pak een paar hoedjes en doe hiermee de wisseldans. Je bent alles wat ik hebben wil. Dat lieten Milou Verberk, Charlotte Koppen, Else Krol, Janne van Dungen en Tessa van de Vleuten aan prins Frankie weten. Of was de Dromendans toch voor iemand anders bedoeld?

Moeders wil is wet. Altijd al geweest en dat zal ook altijd wel zo blijven. Of hebben Indy Gordijn, Yara Tuhumury, Zoë Smulders, Margo Saris, Sterre van de Brand en Manon van de Pas de zaal wat op de mouw gespeld? Dat voor hen geen hindernis te hoog is lieten Veerle en Myrthe Pijnenburg en Fleur van de Sande zien. Erg chill was het optreden van Susan Saris, Jelke van Oorschot en Isa van der Heijden. Live zongen ze hoe heerlijk het is om te chillen op je billen.

 

Alles bij elkaar was het een schitterende middag. Om de jury tijd te geven zich te beraden was er nog een gastoptreden van H.D.H. Prinses Martje en haar Adjudant Joop. Als Jan Klaassen en Katrijn bezongen ze in hun poppenkast de heldendaden van Jan. Daarbij ondersteund door de hele Jeugdraad. Het Ploegerrangfestival was weer een mooi spektakel, gemaakt voor en door jeugdig Liemts talent. En als je dit zo hebt aanschouwd mag je zeggen dat er weer een generatie klaar staat voor een optreden tijdens de Zittingsavonden of het Liemts Revue. De foto’s van deze middag staan in ons Fotoalbum hier op de site.

PRF 2011.4

De volgende activiteit van Prinsenvereniging De Ploegers is de Jeugdzittingsavonden op 20 en 21 januari. De kaartverkoop is op woensdag 11 januari en zaterdag 14 januari van 13.30 uur tot 15.30 uur bij Jolanda Voets, Koolhof 4.


Uitslag Ploegerrangfestival 2011:

Groep 3-4 Playback

1. Noor el Ghousli, Mees van Abeelen, Anouk van de Brand met Meisjes zijn stom van Voorwaar.

2. Tijn Swinkels, Tara Spijkers, Marie Fournier, Daan Strik, Antje Saris, Casper de Mayer met We hebben niet dit, we hebben niet dat uit Kruimeltje.

3.Sterre verhagen, Mirthe Franken, Senna Smulders met Zo bijzonder van Kinderen voor kinderen.


Groep 5-6 Playback

1. Indy Gordijn, Yara Tuhumury, Zoë Smulders, Margo Saris, Sterre van de Brand, Manon van de Pas met Moeders wil is wet van Kinderen voor Kinderen.

 2. Jurre van Vechel, Thijs Welvaarts met Wat ben jij lelijk van dichtbij van Huub Hangop.

 3. Julia Zenden met Stapelgek op jou van Laura Omloop.


Groep 5-6 Zelf gezongen

1. Donya van der Schoot, Sietske van Zuijlen, Bente Coolen, Isa Schoenmakers met Drummer worden van Kinderen voor Kinderen.

2. Ilene van Rooij, Hester Schimmel, Maartje van Erp met Hij uit Huis Anubis.


Groep 7-8 Playback

1. Stijn Knoops, Sjors van Nunen met de Hoedjesdans van Albert Casanova..

2. Nina Megens met Ik ben een teenager van Rachel.

3. Fleur Derks, Hanna el Ghousli met Jungledans van de Alpenzusjes.

3. Bibi Kemps en Mirthe van Dungen met Boven op de berg van Double DJ’s.


Groep 7-8 Zelf gezongen

1. Anouk van de Biggelaar, Linda Kelders met price Tag van Jessie J..

2. Milou Verberk, Charlotte Koppen, Else krol, Janne van Dongen, Tessa van de Vleuten met Dromendans van Vinzzent.

3. Lucca Smulders, Kiki Verhagen, Iris Verberk met Spotlight, camera en microfoon van Kinderen voor Kinderen.


De Vrolijke Noot

De winnaar van de Vrolijke Noot is geworden: Jurre van Vechel, Thijs Welvaarts met Wat ben jij lelijk van dichtbij van Huub Hangop.