Liemt bedankt! Ploegers en Vivantjes bedankt! Buurten bedankt! Vrijwilligers bedankt! Clown Snoepy bedankt! Alle bands bedankt! Wat is het een mooi typisch Liemts Fisje geworden!

IMG 0301_350x525

Schik

“We willen graag iets voor de jeugd doen. We hadden gedacht aan een circus tussen Kerst en Oudjaar…” Wat is het geweldig om te ervaren dat iets wat je als idee in je hoofd hebt, omgezet wordt in werkelijkheid. En hoe!

 

Een ware happening voor jong maar ook voor oud! De afgelopen week hebben 140 kinderen diverse circus onderdelen kunnen uitproberen. Ze waren één en al aandacht voor wat ze geleerd kregen. De professionals die de clinic gaven, hebben zelfs gezegd dat Liemt ontzettend lieve kindjes heeft die erg goed kunnen luisteren! Er werd hard gewerkt om alle clownacts, acrobatische kunsten, koorddansen, rollen op ballen en tonnen, ballonvouwen en jongleren onder de knie te krijgen en dat allemaal in een paar uur tijd.

De uitvoering was ontzettend gezellig. De tent zat vol met kinderen en trotse ouders, opa’s en oma’s en ooms en tantes. Alle kinderen hadden hun stermoment in een echte circuspiste. En er kan er maar één de echte winnaar zijn, en dat was Thijs Welvaarts van BV Roderweg. Hij is tijdens de voorstelling “de Liemtse clownverkiezing” door de jury verkozen als beste jeugdclown van Liemt.


Buurte

Maar ook de grote clowns hebben ontzettend goed hun best gedaan om de stellages in de kiosk bezet te houden. Er waren een aantal hele fanatieke bij die écht gingen voor de titel “Superbuurt”. Maar er waren meerdere activiteiten zoals “Laat je clown niet vallen” en “de Slimste Liemtse Buurt quiz” die hiervoor mee telde. De uiteindelijke winnaar is BV Looeind geworden. De Liemtse Buurt Superbuur verkiezing werd Marian van Son van BV Kerkeind. Marian van harte met je geweldige titel! En dan was er nog de titelverkoop van Grootploeger van elke buurt. Bij de mensen die deze titels gekocht hebben zullen wij volgende week de mooie schildjes gaan plaatsen in de tuin.


CliniClowns

En wat is het ontzettend fijn te kunnen vermelden dat we naast dit mooi geslaagd typisch Liemts Fisje voor jong en oud, ook nog € 3.012,61 voor de CliniClowns hebben verzameld. De ambassadeur was vrijdagavond al zeer tevreden met de tussenstand van bijna € 1.500,-, want deze Stichting krijgt geen enkele subsidie, maar dit bedrag is dus in de tussentijd nog verdubbeld. Donateurs enorm bedankt! We weten zeker dat dit geld goed besteed gaat worden.

Nogmaals onze enorme dank voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit evenement. Het heeft in het oude jaar zeker op vele gezichten die glimlach gebracht, en brengt in het nieuwe jaar die glimlach bij zieke kinderen in het ziekenhuis!

DSCF5121 350x194   

Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en gezellig 2012

“Mi buurte meer schik!”

Prins Frankie d’n Urste, Adjudant Hans en Mirande