Carnavalsmaandag 20 februari worden Driek van Ties van Bert Termeer en Maria van Drieka en Janus van Aart Bressers in de onecht verbonden. Maar niet voordat eerst bewezen is “wie de boks aon hè”.

Foto BB-paar_2012_350x250

De voorbereiding op de Boerenbruiloft begint met een vrijgezellenavond op Carnavalszondag. Iedereen is welkom mee te dweilen op deze vrijgezellenavond van het boerenbruidspaar Driek en Maria. Om 19.00 uur is de start rondom de Vuurput op het Raadhuisplein. Ludieke opdrachten worden afgewisseld met optredens van diverse kapellen. Eén van de opdrachten kunnen we al verklappen: het bruidspaar moet zelf ook een kapel zien samen te stellen. Gaat u mee met het vrijgezellenfeest…neem een “instrument” mee!

Op Carnavalsmaandag gaat de strijd tussen de boeren en de boerinnen onverminderd voort. De boeren verzamelen om 12.30 uur bij De Durpsherberg en de boerinnen dezelfde tijd bij Het Wapen van Liempde. Met hun eigen samengestelde kapel vertrekken zij in een grote herrie optocht richting Ploegersresidentie de Punder. Om 13.45 uur start hier de ‘Boerenbruiloftskwis’ en wordt via een ludieke strijd tussen de boeren en de boerinnen uitgemaakt ‘wie de boks aon hè’.

Jong en oud is welkom bij de vernieuwde boerenbruiloft. De middag wordt weer opgeluisterd met ouwerwetse vinyl door Albert en Maarten, bekend van de Vinylparty. Voor de kinderen wordt een speciaal kindercafé ingericht. Natuurlijk is er ook nog het traditionele Boerenbruiloftsmaal met verschillende lekkere Hollandse stampen.