Zaterdag 20 oktober was het dan zover. De onthulling van het grote geheim. Een aantal weken lang heeft u tips gekregen over de nieuwe Prins van Ploegersland. De tips moesten in samenhang worden gelezen. Meermaals is ook gezegd dat men goed op de details moest letten.  Rond de klok van 22.11 uur stond onze “Albert” op het podium. Hij bleek helemaal geen Albert te heten, maar Lars van der Velden. Nu een heel seizoen lang Z.D.H. Prins Lars d’n Urste. Natuurlijk heeft u recht op de uitleg van de Tips.

IMG 0857 350x233

Tip 1 ging over Albert Einstein. De link naar Z.D.H. Prins Lars d’n Urste was dat onze “Albert” wel het aanbod van staatshoofd heeft aanvaard. Daarna heeft hij zich met volle overgave en een niet uitputtende energie op de voorbereiding gestort. E= MC2. Allemaal nog ver gezocht misschien, maar de bedoeling is niet geweest om bij de eerste tip al alles bloot te geven. Degene die dan ook in Tip 2 was opgevallen dat America niet als Amerika was geschreven, snapte ook de laatste toevoeging: het is een kwestie van geduld. De titel van een bekend liedje van Rowen Hèze. Onze Prins mag daar graag naar luisteren. Waarom de verwijzing naar juist deze titel? Het is een kwestie van geduld, voordat het grote geheim wordt onthuld.

Tip 3 gaf al wat meer informatie over onze Prins. Koen de Kort werd er bijgehaald. De link tussen Koen en Lars was dus toch de meest voor de handliggende. Onze Hoogheid  is namelijk een fervent fietser.  En de andere link tussen Koen, Lars en Liempde? Drie zaken waar wij toch ontzettend trots op zijn! De uitleg van tip 4 is een moeilijke en ietwat persoonlijke. De prinses en de kikker. Dat de kikker in het sprookje lelijk en dik is, is niet belangrijk. Belangrijk was de verwijzing naar de rol van de kikker in het sprookje. Ook onze Prins heeft namelijk behoorlijk wat moeite moeten doen om zijn mooie prinses te veroveren. Kim was niet zomaar over te halen om verkering met Lars te beginnen. Voor de slimmeriken onder ons schuilde er ook nog een tip in de laatste zin. Z.D.H. Prins Lars d’n Urste fietst niet alleen graag, maar wandelt ook veel.

Ja en dan Tip 5. De groene vingers en de voortuin van Lars. Inderdaad een tuin die weinig onderhoud nodig heeft. Belangrijk was verder de onthulling dat de Prins rechts van het centrum woont, in Liempde Oost. Daardoor vielen alle kandidaten die links van het centrum wonen af. En tot slot de laatste tip. Eigenlijk was deze tip voldoende geweest. Soms zijn vrienden in geen velden of wegen te vinden. Maar je hebt ook vrienden voor het leven. En dat geldt voor onze Hoogheid en zijn Adjudant. We hebben het niet aangedurfd om velden tussen aanhalingstekens te zetten. Lars van der Velden en Piet van der Velden. Z.D.H. Prins Lars d’n Urste en Adjudant Piet. Niet alleen neven, maar ook vrienden voor het leven.

Wij vonden het geweldig om te doen. Het verspreiden van de tips heeft veel inzendingen opgeleverd. En er werd veel over gepraat. Helaas heeft niemand de twee kaartjes voor de Zittingsavonden gewonnen. Toegegeven, de tips waren cryptisch en enigszins misleidend. Maar het spel was daarom niet minder leuk.