Statiefoto Lars 350x525

Z.D.H. Prins Lars d’n Urste

Foto: Gerard Schalkx

Hallo Ploegers en Ploegerinnen. Wij, Prins Lars d’n Urste en Adjudant Piet, zijn dit jaar uw Prinselijk paar dat van carnavalsseizoen 2012-2013 een geweldig feest gaan maken. Al diverse jaren plaatsen wij open sollicitaties naar de functie van Prins en Adjudant. Wij zijn hiervoor ver gegaan. Zoals bij terugkomst van het kappellenfestival bij Sien Peijn een onaangekondigd, maar welkom bezoek op de Prinsenwagen. En daarbij in ‘badpak’ pogen een duik te wagen in de Dommel. Tot aan het opvoeren van een spontane breakdance act voor onze toenmalige Prins.

 Ook komen we beiden uit een adellijke familie. Zo is Jeugdprins Sander d’n Twidde (1988) de broer van de Prins. En Jeugdprins Willemke Pap (1994) alias Prins Wout (2005) een broer van d’n Adjudant. Naar ons denken, hebben deze twee zaken bijgedragen tot het aannemen van ons als feestelijke combinatie. En dat is ook precies wat we dit jaar gaan doen. Met zijn allen feesten en lachen tot we niet meer kunnen. Want zoals jullie allemaal zullen weten:

‘n Fist is gin fist, as gullie nie bent gewist

Met deze spreuk en onze Dansmariekes ‘m’n Zoetekes’ zal het komende seizoen garant staan voor een gigantisch feest in Ploegersland.

 Alaaf!

Prins Lars d’n Urste, Adjudant Piet, Kim en Linda.

Z.D.H. Prins Lars d’n Urste heet met zijn achternaam Van der Velden, is 35 jaar en al zijn hele leven woonachtig in Liempde. Hij is een zoon van Henk van Piet van Keese en Rietje van der Velden-Vissers. Hij woont samen met Kim van Boven en ze hebben een dochter Sophie van 3 jaar en een zoon Mathijs van 1 jaar.

Adjudant Piet is  ook een Van der Velden en van dezelfde familietak. Hij is 32 jaar en ook een echte Liemtse. Hij is de oudste zoon van Wim van Piet van Keese en Annie van der Velden-Kanters. Hij woont samen met Linda Thomassen. Hun Dochter Saar is 2 jaar.

Met dit Prinselijk paar zal ook dit jaar carnaval weer een aaneenschakeling zijn van hoogtepunten waar alle Ploegers en Ploegerinnen van zullen genieten. Als vanzelfsprekend worden zij hierbij ondersteund door alle leden van Prinsenvereniging De Ploegers, Het Gevolg, Hofkapel de Kromploegers en de Dansmariekes ‘m’n Zoetekes’.

Prinsenvereniging De Ploegers

Ploegersland, 20 oktober 2012