Ploegersland, 11 november 2012 – Zaterdag 10 november was het eerste officiële optreden van Prins Lars d’n Urste en Adjudant Piet na hun installatie op 20 oktober. Na een zeer drukbezochte receptie voor de Prins en de Adjudant aan het begin van de avond volgde C.L.I.C. Crazy Lips In Concert, een nieuwe activiteit van Prinsenvereniging De Ploegers waarbij de uitdaging voor de optredende artiesten was een zo groot mogelijke clic met het publiek te krijgen. Deze eerste editie was zeer geslaagd. De artiesten kregen stuk voor stuk de volle zaal op zijn kop.

Kweilorkest CLIC 2012

Acht groepen hadden zich ingeschreven voor C.L.I.C.: De vrienden van de prins met een playbacknummer waarin zij het carnavalsleven van de Prins en Adjudant deelden met de zaal. Twee jonge talentjes, Sem en Sophie, zongen live een aantal nummers. Sander van der Velden, de broer van de Prins, wilde een verhaal vertellen over zijn leven met hem. Het werd een heuse buut. De neven en nichten Van der Velden zorgden ervoor dat de Prins en Adjudant een zeer grote clic met het publiek kregen door hen enkele dansacts uit te laten voeren. GAOS bracht een aantal carnavalsnummers uit de oude doos, gevolgd door Antoinette met twee live gezongen nummers. Een grote groep van 15 leden van de familie Van der Velden vormde het Kweilorkest. Strak in hun rol werden de nodige muzikale noten ge(k)raakt. Twee andere jonge zangtalenten, Lisa en Milou, brachten een live gezongen medley. De Vivantjes sloten de wedstrijd af met een erg komisch playbacknummer. De heupbewegingen logen er niet om. En de buikdansact van de voorzitter was Shakira-waardig.

Wisseltrofee

Na de optredens kon het publiek via sms-jes stemmen. Dit werd volop gedaan, honderden berichtjes stroomden binnen. Samen met het oordeel van de jury vormde dit de einduitslag. De beste clic met het publiek had het Kweilorkest; zij werden winnaar van de avond en ontvingen € 250,-. De tweede clic ging naar Sem en Milou; zij kregen een prijs van € 150,- en de derde clic was voor Lisa en Milou (€ 100,-). De winnaars ontvingen naast de geldprijs een unieke wisseltrofee met zilveren Lips. Gekoppeld aan de wisseltrofee is een optreden volgend jaar bij de tweede editie van C.L.I.C. De avond werd afgesloten met een zeer spetterend optreden van de Durpsmennekes als de Drag Queens.

Durpsmennekes CLIC 2012

Voor meer foto’s zie ons Fotoalbum