Op zondag 16 december vond in Ploegersresidentie De Punder het Ploegerrangfestival plaats. Een van de topactiviteiten voor de jeugd van Ploegersland getuige het grote aantal deelnemers, de hoge kwaliteit van de optredens en de bomvolle zaal met publiek. Zij zagen 22 individuele deelnemers en groepen in de verschillende categorieën strijden om de eerste plaatsen. Deze geven namelijk recht op deelname aan de Jeugdzittingsavonden op 11 en 12 januari a.s.

Ploegerrang 2012.1

Bij het soundmixen van groep 3/4 wonnen 2 deelnemers/groepen: Emma Dortmans met Buiten Spelen en het groepje met Sterre Verhagen, Mirte Franken en Senna Smulders met Boekenwurm. Ze brachten de nummers vol overtuiging en de tekst geheel uit hun hoofd. In dezelfde categorie bij groep 5/6 gingen Donya van der Schoot, Sietske van Zuijlen, Benthe Coolen en Isa Schoenmakers met de eer strijken. Zij zongen het nummer Yeah Yeah van het songfestival, waarbij Isa met een Arabische flik flak als een duvel uit het doosje het podium op kwam. Het nummer Jongensmeid werd door Nikki Smulders live gezongen, ondersteund door de achtergrondzangeressen Jade van Giersbergen en Susan Saris. Zij wonnen hiermee in de categorie soundmixen voor groep 7/8.

 

Playbacken populair
Naast zelf zingen werd er volop geplaybackt. In de groep 3/4 was de derde prijs voor Pim de Wit en Bo Kemps die als André van Duin het pizzalied heel ludiek brachten en zelfs het publiek trakteerden op pizza’s. De tweede prijs in deze groep was voor Esmee van der Heijden, Sterre Verhagen en Jindy van den Oever met het liedje Door mijn zonnebril. De winnaar werd een vertolking van Roeren in de pan van de musical Floddertje. Erg leuk gebracht door de ‘kokkinnen’ Mirte Franken, Brechtje Welvaarts, Liselotte Simons, Iris van de Donk en Janne de Bresser.

Ploegerrang 2012.3

Bij de groep 5/6 deden zelfs acht groepen mee. De eerste prijs ging naar de groep met Ilene van Rooij, Hester Schimmel, Maartje van Erp, Maxime Schoenmakers en Robin Everaers. Zij playbackten de JSF Party Mix met sterke solo’s en een heuse choreografie. Tweede werden Noor el Ghousli, Mees van Abeelen, Anouk van den Brand en Mirthe Pijnenburg met het nummer Bomba. De twee oude dametjes slaagden er met hulp van de andere twee er zelfs ook in de Bomba te dansen. Suus Born, Tara Spijkers en Antje Saris wonnen de derde prijs. Zij brachten het nummer Ha, ha, ha je vader. Hun vaders konden trots op ze zijn!
De vijf anderen in deze groep vielen niet in de prijzen. Dit waren: Brabants Smurfenled (Casper de Maeijer, Tijn Swinkels, Marie Fournier, Daan Strik, Bas Daverveld), Een twee hoppakee (Noa Smulders, Wies van Ruremonde, Fenna Maas, Nienke Broeders), Het cowboylied gaat zo (Marijn van Dongen, Job van der Vleuten), De Schoonmaakmars (Mijntje Spriensma, Lotte Prinsen) en Gympentic (Ilse van de Laar, Elke van Erp).

 

Musicalkwaliteit

Zeven groepen streden bij de categorie Playback 7/8 om de prijzen. De winnaars, Charlotte Koppen, Else Krol, Janne van Dongen, Tessa van der Vleuten, brachten het nummer Mijn pakkie an uit de de musical Aïda. En het was ook de kwaliteit van een musical! De zaal werd er compleet stil van. Op de tweede plaats eindigden twee groepen: Afwassen (Zoë Smulders, Margo Saris, Sterre van den Brand, Manon van de Plas, Noortje van Zuijlen, Pien Born) en Ik heb een kou (Zoë Strik, Hanna El Ghousli). De ludieke voetbalmannen met hun echte bierbuiken Jurre van Vechel, Ruud van Erp, Tim Everaers, Gijs Verhagen, Coen van de Laar en Koen van de Sande eindigden als derde met Ge moet het zesde zien. Niet in de prijzen vielen: Zussen (Nina en Anouk Megens), Worstjes op mijn borstjes (Bibi Kemps, Mirthe van den Dungen) en Door mijn zonnebril (Babet Levert, Ilse Verstijnen).


Ploegerrang 2012.4

Vrolijke Noot

Nadat Jeugdprins Larske en Adjudant Maik alle prijzen uitgereikt hadden, maakte Prins Lars d’n Urste samen met Adjudant Piet bekend wie de Vrolijke noot gewonnen had; het meest ludieke en vrolijke optreden van de middag. Dit werd het optreden Afwassen. Ook zij mogen optreden tijdens de Jeugdzittingsavonden op 11 en 12 januari.