De twee Liempdse breakdancers Ranil van Peperstraten en Len van der Pol wonnen zaterdag de eerste prijs bij C.L.I.C. met hun indrukwekkende optreden. De tweede plaats was voor Jessie en Henk van de Loo met een komische act over P-puntje-I-puntje-S. De derde plek was weggelegd voor Lars Jennissen die een prachtige buut bracht met zijn vader – tevens Prins Willem Oranje – in de hoofdrol. Met 11 optredens was het programma van C.L.I.C. heel gevarieerd en ook kwalitatief goed ingevuld. Het publiek genoot er zichtbaar van en reageerde erg enthousiast.

CLIC 2013 RanillLen

 

De afkorting C.L.I.C. staat voor Crazy Lips In Concert en is voor iedereen een spectaculaire kans om voor een volle zaal op te treden en zijn talent te tonen. Elf deelnemers – individueel en groepen – grepen deze kans. Behalve de optredens van de drie prijswinnaars Ranil & Len, Jessie & Henk en Lars, waren er mooie soundmixoptredens van familie Legius, Sem & Sophie, Ramona, Lisa en Milou en Mariska. Lieke & Valerie en Maartje en Jade zorgden voor een leuke afwisseling met hun aansprekende playbacknummers. De drie inspecteurs (William van Houtum, Willie Beerens en Arthur Brands) brachten de zaal aan het schateren met hun creaties met de drie letters van WIM. En ze brachten een heus Wimhelmus, Wim Jennis Prins Oranje van Hezelaars bloed.

 

SMS-en
Na de optredens kreeg het publiek de gelegenheid om via sms-berichten te stemmen op hun favorieten. De publieksstemmen telden als vierde stem mee, naast de stemmen van de drie juryleden Mari van der Velden, Ingrid Saris en Mark Poirters. De jury lette met name op het optreden dat de beste C.L.I.C. had met het publiek. Na de stemming reikte de jury in samenwerking met oud-Prins Lars en Adjudant Piet – die de avond presenteerden – de prijzen uit. De eerste C.L.I.C. werd beloond met € 250, de tweede C.L.I.C. met € 150 en de derde altijd nog met € 100.