Op zondag 2 maart 2014 organiseert Stichting “De Ploegers” uit Liempde wederom de jaarlijkse carnavalsoptocht. Het motto van Z.D.H. Prins Willem Oranje luidt: “As ge d’n aor(d) mar het!”. Deze spreuk en alle actuele gebeurtenissen in binnen- en buitenland zullen er voor zorgen dat het publiek de meest originele en verrassende creaties kan aanschouwen.

Optocht 2013 ELM

De optocht gaat om 14.11 uur vanaf de Barrierweg van start en beweegt zich door de volgende straten: Barrierweg – Raadhuisplein – Oude Dijk – Akkerstraat – Nieuwstraat – Kerkstraat – Dorpsstraat – Tooseplein – Vendelstraat – Keefheuvel – Raadhuisplein – Dorpsstraat. Hierna volgt ontbinding bij het Tooseplein waarna in Ploegersresidentie “De Punder” aansluitend de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Iedereen kan meedoen aan de optocht, door zich tijdig in te schrijven. Deelname is mogelijk in de navolgende categorieën:

– Loopgroepen junioren tot 4 personen.
– Loopgroepen junioren meer dan 4 personen.
– Loopgroepen senioren tot 4 personen.
– Loopgroepen senioren meer dan 4 personen.
– Wagens.

 

Verder wordt ook dit jaar weer de verenigingsprijs uitgereikt. In aanmerking voor deze prijs komen deelnemende carnavalsverenigingen, buurtverenigingen, sportverenigingen etc. uit elk van de hierboven genoemde categorieën die zich tevens inschrijven als vereniging (met vermelding van KvK-inschrijvingsnummer) en welke met een minimaal aantal van 11 personen aan de optocht deelnemen.

Inschrijven kan tot en met 16 februari a.s. Voor nadere informatie of voor een inschrijfformulier, kunt u terecht bij Claudia Megens – tel. (0411) 63 31 24 of via de mail optochtploegersland@gmail.com. U kunt ook rechtstreeks inschrijven via de website van de Ploegers. Ga hiervoor naar deze link.