Liempde, 17 december 2013 – Zoals elk jaar organiseerde Prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival. Op zondagmiddag 15 december mochten alle Ploegertjes van groep 3 tot en met 8 hun zang, dans, playback, cabaret acts op het Ploegerspodium in residentie De Punder laten zien! Dit onder het toeziend oog van Jeugdprins Z.D.H. Prins Koenie, zijn Adjudant Coen en de Jeugdraad.

PRF 2013.1

Een deskundige jury was aanwezig om de beste acts te belonen met een 1e, 2e of 3e prijs. De acts met de eerste prijs mogen deelnemen aan de Jeugdzittingsavonden van 31 januari en 1 februari 2014. Sinds een aantal jaren mag ook de winnaar van de “Vrolijke Noot” zijn of haar kunsten laten zien op deze Jeugdzittingsavonden. De Vrolijke Noot werd toegekend door Z.D.H. Prins Willem Oranje en zijn Adjudant François. Deze prijs ging naar het meest carnavaleske nummer van de middag. 

 

In een zeer goed gevulde zaal met veel kinderen, ouders en familieleden gingen de Ploegertjes van basisschool groep 3-4, 5-6 en 7-8 met elkaar de strijd aan in twee verschillende categorieën. De categorieën Zelfzang en Playback werden onafhankelijk van elkaar gejureerd. Door het zeer hoge niveau van alle deelnemers had de jury een enorme lastige taak wat er uiteindelijk in resulteerde dat er o.a. twee eerste prijzen werden uitgedeeld in de categorie Playback groep 7-8 en twee, tweede prijzen in de categorie Zelfzang groep 7-8. Het was een zeer spannende en talentvolle middag met veel show, zang en dans.

 

De volgende acts vielen in de prijzen:

Groep 3/4 Zelfzang
1e Buiten Spelen: Okke Spaas en Roosje Voets

Groep 3/4 Playback
1e Wij zijn vriendinnen: Sofie Saris en Karlijn van der Pas
2e Papegaai: Brecht Beerens en Pip van Houtum

Groep 5/6 Zelfzang
1e Monster in de kast: Cindy van den Oever, Iris van de Donk en Laura van de Donk

Groep 5/6 Playback
1e En ik: Noor Elghousli, Lotte van den Heuvel, Nina van de Laar, Anouk van de Brand en Mirthe Pijnenburg
2e Vuur en vlam: Mirte Franken en Senna Smulders
3e Ik voel me zo verdomd alleen: Luuk van de Sande

PRF 2013.4

Groep 7/8 Zelfzang
1e Welkom in Ploegersland: Maxime Schoenmakers en Thijs Welvaarts
2e Mag ik dan jou: Job van der Vleuten en Isa Schoenmakers
2e De polonaise achteruit: Anne van der Heijden

Groep 7/8 Playback
1e Flubberflap: Jurre van Vechel, Tim Everaers, Gijs Verhagen en Ruud van Erp,
1e Kriebel Krabbel: Margo Saris, Sterre van de Brand, Manon van der Pas, Pien Born, Noortje van Zuijlen en Babet Levert
2e Super Califragilaisticexpialudastues: Noa Smulders, Wies van Ruremonde en Fenna Maas
3e Greetje en Jancie: Loes van der Ven en Lieke Jennissen

Winnaar De Vrolijke Noot
Koning bier: Fleur Romme, Jinke van Abeelen en Janske van Kollenburg