De Ploegersresidentie zat afgelopen vrijdag en zaterdag weer bomvol jeugdige ploegers. Zij konden genieten van een avond vol zang, dans, toneel en sketches. De jeugd zittingsavonden van Liempde bleken weer ’twee geweldige avonden met leuke optredens’, aldus Z.D.H. Prins Koenie en zijn Adjudant Coen. Groot en klein, oud en jong, toeschouwers en sterren: Iedereen had er d’n aor(d)!

Aniek Schellekens en Stijn Knoops presenteerden deze bijzondere avonden. Tijdens hun eerste werkdag in dit winterwonderland, ontpopten zij zich tot glamourpresentatoren van wereldformaat! Het Opleidingsorkest zorgde weer voor de muzikale begeleiding. Van ouderwetse kinderliedjes tot de Cup-song en hippe beats. Het Opleidingsorkest: daar zit muziek in.

JZA 2014.1

 

Okke Spaas en Roosje Voets beten als eerste de spits af. Uit volle borst en met veel enthousiasme zongen zij het liedje Buiten Spelen. Het publiek zong vrolijk mee. Daarna volgden Iris en Laura vd Donk en Cindy vd Oever met Monster in de kast. Na het enge monster konden de Ploegers even bijkomen tijdens een flitsend streetdance optreden op de muziek van One Direction. Daarna sloeg de schrik weer toe toen de wat oudere meiden van Desdemona Dance in spookachtige neon-outfit een indrukwekkende dans verzorgden.

 

 

Domme Truus en Joke (Nina Megens en Tessa vd Vleuten) begrepen niet waarom zij dekseltjes op potjes moesten draaien, terwijl hun collega Janne v Dongen lekker koffie dronk en een boekje las. ‘Dat ligt aan het verstandelijk vermogen’, aldus Janne. Maar wat dat inhoudt? Na een finale klap ging het lichtje toch niet branden. Dom of nog dommer? Best friends Karlijn vd Pas en Sofie Saris playbackten over hun bijzondere vriendschap. Niet alleen zij, ook de prachtige kleine ijsprinsesjes van MIK betoverden het publiek met hun marionettenstokjes. 

In de showbizz is uiterlijk meestal van groot belang. Ontevreden over hun lengte, gewicht en haarkleur, mochten Anouk vd Brand, Noor El Ghousli, Lotte vd Heuvel, Nina vd Laar en Mirthe Pijnenburg dik tevreden zijn met hun playback optreden. Het opleidingsorkest blies nog het deuntje Me me sexy me, waarop vervolgens de blote Ruud v Erp, Tim Everaers, Jurre v Vechel en Gijs Verhagen in hun adamskostuum hun ervaringen op de naturistencamping playbackten. De Ploegersresidentie raakte bijna oververhit! Tijd voor een pauze, tijd voor een koel drankje.

Maxime Schoenmakers en Thijs Welvaarts begonnen de tweede helft en zongen het lied Welkom in Ploegersland. Met vervolgens een flinke beat en swingende meiden van Mechifit zat de stemming er weer helemaal in. Het extra bezoek van kriebelende luizen maakten het feest compleet. Een prachtige playback act van Pien Born, Sterre vd Brand, Babet Levert, Manon vd Pas, Margo Saris en Noortje v Zuijlen.

JZA 2014.2

Gelukkig kwam er daarna weer wat koelte. Evy v Adrichem, Isa Braken en Loes Termeer dansten lieflijk op de sneeuw. Eski en Mo (Maartjes Brands en Jade van Vechel) vertelden alle nieuwtjes op de Noordpool terwijl ze hun avondeten bij elkaar visten. Ze visten achter het net, de stille en grappige pinguïn (Jurre v Veghel) ging er met de buit vandoor.
De Dansmariekes waren uiteraard ook van de partij. Zij brachten een verrassende cabaretachtig shownummer. Goed gedaan Speltjes!
Jinke v Abeelen, Janske v Kollenburg en Fleur Romme, winnaars van de vrolijke noot, brachten de avond richting een hoogtepunt. Willie vd Steen had voor dit evenement maar liefst 12 ploegers opgetrommeld. Zo wist hij met zijn Slagwerkopleidingsgroep Fanfare Concordia de spanning op te voeren voor de grote en laatste verrassingsact: Een duik in het diepe.

Oud-prins Larske en zijn adjudant Maik hadden de eer om smeuïge weetjes van de jeugdraad op te duiken.

JZA 2014.3

Zo is Ruud v Erp erg ijdel. Hij smeert heel wat gel in zijn haren. Jammer dat je dat niet goed kunt zien onder zijn steek. Misschien kan prins Koenie ook wat gel van hem lenen? Mocht hij dan een dressuurwedstrijd verliezen, zit zijn haar tenminste nog goed. Dan kan tante Babet Levert van beide ijdele heren foto’s nemen en die op internet plaatsen. Daar heeft ze zo veel ervaring mee. En het levert weer leuke herinneringen op aan de carnaval.

Teun Franken en Giel Knoops blijven de komende vakantie gelukkig in Ploegersland om carnaval te vieren. Dat is maar goed ook. Op vakantie gaat brengt alleen maar ongeluk. Zo knalde Giel tijdens de skivakantie vol op een skihuisje. En kreeg Teun in Afrika
zo’n dikke kaak, dat de bek van de nijlpaarden er van open viel.

Oud-prins Larske en zijn adjudant Maik wisten van Anouk Megens een prachtige eigenschap boven water te halen. Zij kan praten en breien tegelijk, maar vooral veel praten. Daar heeft Sterre vd Brand overigens ook geen moeite mee. Zelfs onder water kan zij haar mond niet houden. Ook Noortje v Zuijlen staat niet snel met haar mond vol tanden. Behalve als er met hockey een tand wordt uitgeslagen.

Met hun hobby’s kunnen Boyd vd Steen en Margo Saris deze carnaval een bijzondere draai geven. Boyd vd Steen laat altijd zijn trommelstokken overal slingeren. Laten we hopen dat hij ze weer snel weet op te trommelen. En Margo kan met behulp van haar groene vingers wellicht meerdere rare snijbonen oogsten.

De jeugdraad zal deze carnaval waarschijnlijk maximaal vieren. Zo hadden Larske en Maik uitgevist dat coole Coen altijd op tijd is. Het feest kan dus al vroeg beginnen … én lang doorgaan. Want bij Manon vd Pas valt het kwartje altijd wat later. En Janske v Kollenburg treuzelt erg lang als ze naar bed moet.

Zo zorgden Larske en Maik voor grote hilariteit onder het publiek en ook onder de jeugdraad. Na deze geslaagde duik in zee en twee geslaagde avonden, was het tijd om in bed te duiken!