“Met de Blauw-Geelactie willen we de carnaval meer zichtbaar maken. Samen maken we er een kleurrijk Ploegersland van. Want met dat blauw-geel heeft iedere Ploeger d’n aor(d)!” Met deze woorden startten Prins Willen Oranje en adjudant François op zaterdagochtend 8 februari de Blauw-Geel actie in Ploegersland. Zo kreeg deze regenachtige zaterdagochtend toch veel kleur.

blauwgeel actie 2014.1 350x523

Van links naar rechts: COOP-eigenaar Jan Tax, winkelbezoekster Ellen van de Loo, Prins Willem Oranje en Adjudant Francois

 

De COOP is dit jaar hofleverancier. Onze oranje supermarkt (een kleur die onze prins overigens zeer goed past) heeft nu een blauw-geel accent. Ploegers en Ploegerinnen kunnen hier terecht voor vlaggen, hoedjes, ballonnen, pruiken, sjaals en boa’s. Alles natuurlijk in blauw-geel. Jan Tax, eigenaar van de COOP, ontving als dank een onderscheiding van Prins Willem Oranje.
Prins Tuur introduceerde drie jaar terug de Blauw-Geel Etalageprijs. Deze ochtend was deze oud-prins op pad voor de wekelijkse boodschappen. Ook hij ‘neusde’ even in het carnavalsschap en ging er als eerste koper vandoor met gele bretels. Om de actie te promoten, of om in termen van de prins te spreken ‘uit te melken’, versierde Willen Oranje en adjudant François een klant, Ellen van de Loo. “Als het goed loopt, kan Jan zijn winkel er bij blijven houden”, grapte de Prins.

Blauw-Geel Etalageprijs
Na de aftrap bij de COOP bezochten de prins en zijn adjudant 35 winkels en bedrijven in Liempde om de Blauw-Geel Etalageprijs onder de aandacht te brengen. “Degene met de mooiste etalage wint de Blauw-geel Etalageprijs”, kondigde Prins Willem Oranje aan. Wat de Etalageprijs is, daarover zijn de prins en zijn adjudant erg geheimzinnig. “Het enige wat we er over willen zeggen is dat het een zeer ludieke prijs is.”
Veel ondernemers in Liempde zijn enthousiast over de oproep van Prins Willen Oranje. Henk Quinten van Regio Bank: “We gaan er een mooi feestje van maken. Het zou leuk zijn als ook alle Ploegers en Ploegerinnen hun huis versieren. Het blauw en geel maakt de huizen in Liempde prachtig!” Ook Jan en Toos van de Koevering van ‘t Erfke werken zeker mee. “We gaan er weer iets moois van maken!”
Ook nieuwsgierig wie de winnaar wordt? Kom dan naar de eerste carnavalsavond (vrijdag 28 februari) naar het Wapen van Liempde. Daar zal Z.D.H. Prins Willem Oranje de kleurrijke prijs uitreiken aan de winnaar.