In het pittoreske centrum van Ploegersland ligt Camping De Witte. Een geweldige camping waar iedereen zich prima kan amuseren, bleek tijdens de 44-ste editie van de Zittingsavonden. De gastvrije receptie, animatie, kinderopvang en de skei-wei trok veel gasten. Drie avonden zat de Ploegersresidentie De Punder stampvol. Ook ouders, gamende pubers, blowende hippies en een stoere biker bleven graag pitten bij Camping De Witte. Maar of dat ook gold voor de vaste gasten en de smaakpolitie …

Even stilstaan bij…
Bij de aanvang van elke Zittingsavond werd ter nagedachtenis aan Martien van den Biggelaar een ogenblik van stilte gehouden. Hij werd tijdens de eerste zittingsavond onwel en overleed later in het ziekenhuis. Martin hield erg van carnaval. In overleg met de familie is afgesproken om de Zittingsavonden door te laten gaan.

ZA 2015 rode draad

 

Wim en Nel: een echt campingstel!
De presentatie van de Zittingsavonden was in handen van Wim (Harald Verhoeven) en Nel (Ilse de Kort). Dit humoristische Bossche stel komt al jaren naar Camping De Witte. Voor hun caravanneke bespraken ze, met een bekske koffie of borreltje, het wel en wee op de camping. Vergeten tentharingen, overgelopen toiletten, vieze luchtjes en vooral de vreemde gasten en animatie zorgen helaas voor hen voor een andere vakantie dan normaal.

 

Top animatie
In tegenstelling tot Wim en Nel genoot het publiek van het fantastische animatieprogramma. De Dansmariekes, ofwel De Partypoppers, gingen voor de openingsdans. Daarna lukte het Hilde van Abeelen en Yvonne van den Bosch om het publiek, Prins Witte d’n Urste en zijn Adjudant Toon te laten staan en de heupjes te laten gaan. Door het geklungel van de toneelmeesters Piet en Riet (Tijn van de Loo en Imke Pijnenburg) werd de balletvoorstelling van (Imke en Sem van de Loo en Noor Pijnenburg) een Zwanenzeer.
De Kromploegers zorgden voor gezellige muziek. Ook Jos Sanders kreeg met het Nederlandse lied de armen in de lucht. Kromploeger Frank van Bommel zorgde voor muzikale magie. Met handen en voeten bespeelde hij maar liefst vier blaasinstrumenten. Zelfs toen zijn stoel werd weggetrokken, speelde hij geen toontje lager!
Toon Vos kreeg wel een heel ander beeld van de animatiemeisjes Pien Hockeytrien (Meike van Oorschot) en Toos Poederdoos (Lenne Brands). Toos stond in haar blootje met alleen een paar laarzen als ‘kleding’ voor zijn deur toen ze vastgereden was in Velder.

Geweldige faciliteiten
Naast animatie biedt Camping De Witte biedt tal van faciliteiten. De receptiedames Dollie en Mollie (Joke Brewel en Mariëtte Thomassen) zagen er charmant uit in hun blingbling creatie van Royke Donders. In klantvriendelijkheid blonken ze niet echt uit, in roddels des te meer. Weet jij waar de burgermeesters-vrouw is gestoken is door een weps? Bij de Aldi. Of dat een gaste van de skei-wei haar ex een bloeddonatie maandelijks terug betaalt met Always? Het plotselinge huwelijksaanzoek van Chantal aan Michel Schalkx hadden deze dames echter niet zien aankomen.

De informatieverstrekking van De Witte is echt uitstekend. Dagelijks voorzien Lieke van de Loo, Manon en Pleunie van Ruremonde de campinggasten van de laatste nieuwtjes. De ijverige doventolk (Rik van Ruremonde) zorgde voor een grappige beeldende vertaling. En dat voor wat uiteindelijk een radio uitzending bleek te zijn…..!
De catering is nog een aandachtspuntje volgens een paar gasten (Patrick van de Ven, Theo Megens en Mark Verhoeven). Voor het worstje van Jos, stak Angela de BBQ niet aan. De pizza en de zeldzame Marok-hanen lagen zwaar op de maag.

ZA 2015 Willem.2

Harde en oerend harde campinggasten
Ook kleine kinderen kunnen zich prima vermaken op de camping. De baby’s Jessie en Maud van de Loo wilden dolgraag met het zoontje van de prins (Harm van Ruremonde) trouwen. Toen bleek dat zijn vader slechts één jaar prins is, was hun interesse verdwenen en gingen ze op zoek naar een echte knappe prins.
Kinderen zijn hard, maar biker Big Mac (Willem van der Velden) is oerend hard. Hij was in Ploegersland op zoek naar leden voor zijn motorclub. Erg kieskeurig deelde hij rake klappen uit aan menig ploeger, waardoor er eigenlijk niemand geschikt was.
Ad Schelle , Mitch Stupers en Ruud Bouwmans zorgden echter voor peace en pies. Na het reggaefestival hingen ze nog steeds apen-stoned rond op de camping. Daar droomden ze over vrije liefde.

Ontruiming Camping De Witte wegens knallende witte heidekever
Vanwege de overlopende toiletten en vieze luchtjes had het Dorpsberaad gevraagd om de hygiëne op de camping te onderzoeken. Smaakpolitie Andy de Wit (Paul Saris) van Rentokul ontdekte de oorzaak: de witte heidekever. Bij alcoholdampen en muziek, neemt deze kever ernstige ronde vormen aan en knalt kapot. Camping De Witte werd met spoed ontruimd. Andy voorspelt dat tussen 14 en op 17 februari de heidekever tot knallen komt.

ZA 2015 Harold Ilse Joke Mariette.2

Ereleden
Zaterdagavond was er nog een onverwacht intermezzo. Vanwege hun zeer grote bijdrage aan de activiteiten van De Ploegers in de afgelopen 20 jaar werden Jack en Marie-José van Leeuwen benoemd tot erelid van Prinsenvereniging De Ploegers.