In Ploegersland wordt dit jaar een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Voorafgaand aan opening carnaval, op zaterdag 14 februari, vindt namelijk een Heilige mis plaats in de Sint Jans Onthoofdingskerk in Liempde. Kapelaan de Jong zal in de Carnavalsmis voorgaan en worden bijgestaan door zowel de Prins, Jeugdprinses en hun Gevolg. De mis zal opgeluisterd worden door Hofkapel De Kromploegers.

carnavalsmis

Voor de aanvangstijd van de Carnavalsmis is gekozen voor het uiterst carnavaleske tijdstip van 11 minuten over 11. Alle Ploegers en Ploegerinnen, Ploegertjes en Ploegerinnekes zijn van harte uitgenodigd bij deze viering. Een moment van rust en bezinning voordat Ploegersland zich stort in het feestgedruis. Met de machtig mooie klanken van Hofkapel De Kromploegers, toepasselijke teksten en lezingen staan De Ploegers even stil bij wat er ook toe doet. Uiteraard wordt het op prijs gesteld om de mis mee te vieren in carnavaleske kleding.

 

Openbare opening
‘s Middags om 14.00 uur staat de opening van Carnaval gepland. Hierbij zal door burgemeester Mark Buys de sleutel worden overgedragen aan Jeugdprinses Maxi en aan Prins Witte d’n Urste. De opening vindt plaats in Ploegersresidentie De Punder en iedereen is van harte welkom hierbij.