Het belooft weer een interessante bijeenkomst te worden in de vroege ochtend van zondag 15 februari om 10.30u in Café Het Wapen van Liempde. Wie wordt dé Bepaaldanser(es) van Liempde in 2015? Wie weet de beste plannen te smeden, uit te (laten) voeren om zodoende te bepalen wat goed, nee wat het beste voor Liempde is. Op welk gebied dan ook.

Kolderzitting 2015 aangepast

Op naor d’Honderd biedt tijdens deze bijeenkomst graag de mogelijkheid om personen van Liempdse bodem wel of misschien ook juist niet daarvoor te nomineren. Wie durft de “paal” vast te pakken om zich op welke manier dan ook naar boven te werken om daarna de andere genomineerden spreekwoordelijk de daar dan klaar hangende das om te doen. Het vormen van een levende vlag op die hoogte zou natuurlijk helemaal spectaculair zijn.

 

Het zal zaak zijn om goed na te denken op welke manier en waar je de paal – feitelijk een glimmende buis – het beste kunt pakken. Een buis, die wel iets mee mag geven, maar welke ook weer niet al te flexibel moet zijn. Voor de hand ligt om bijvoorbeeld Tossy de Man te nomineren. Zij, eens boegbeeld van de P.v.d.A, heeft zich nu opgeworpen als voorzitster van SPILL en is met een legertje aan vrijwilligers aan een opmars bezig om de look van Liempde te bepalen.

Hij staat er ook klaar voor. Bert van Ruremonde, de man die al sinds mensenheugenis Fanfare Concordia financieel overeind weet te houden en nu ook weer is opgestaan om als voorzitter van het hervormde Dorpsberaad te fungeren. Adviezen genoeg, maar … Wie zal dat betalen?
En wat te denken van Geoffrey, de jonge nieuwe pastoriebewoner, die als een rasechte herdershond zijn best doet inmiddels afgedwaalde schapen weer met het restant van de kudde te verenigen.

Vierde eventueel genomineerde zou kunnen zijn Erik, de huidige Prins, evenals Michael Michielsen expert in buizen, kranen en koppelstukken. Hij zou er zonder meer in moeten kunnen slagen het dorpsleven mee te bepalen door een ludieke sprong naar boven te maken. Zeker met ondersteuning van zijn adjudant, die sluwe vos.

Dat waren zomaar wat mogelijke lokale “buisbestormers.” Wellicht komen er uit onverwachte hoek nog meer nominaties voor de titel van dé (Be)paaldanser(es) van Liempde. We horen en zien de uitwerking ervan graag tijdens de Kolderzitting op zondag 15 februari vanaf half elf in Café het Wapen van Liempde. Nominaties kunnen overigens ook vooraf via Internet worden aangemeld. Natuurlijk wel met “deugdelijke” argumenten onderbouwd. Je wordt het immers niet zomaar!

Voor eventuele extra info: Gerard Schalkx 06 49 78 20 50 / gerard_co@hotmail.com