Op zondag 1 februari 2015 organiseerde Prinsenvereniging De Ploegers weer de Seniorenmiddag in Ploegersresidentie De Punder. Dit is de traditionele, gezellige carnavalsmiddag voor 55+ ers en mindervaliden uit Liempde. Het programma bestond een grote variatie aan muziek, dans, jeugdoptredens en enkele hoogtepunten uit de zittingsavonden. De bezoekers in de volle zaal van De Punder genoten met volle teugen. 

Guanita Banana - vlnr Doninique v Laarhoven - Lieke Jennissen - Valerie Legius kl

 

Na een eerste, knallend playbacknummer van Donya van der Schoot met Dynamiet was het Cas van der Heijden die de show stal met zijn circusact. Balancerend op een grote bal slaagde hij erin de moeilijkste diabolotrucs te doen. Met de pinguïndans kwam de zaal al goed los, gevolgd door een verrassingsoptreden van Tijmen Vos. Als barman van Café De Witte Kroeg wist hij veel anekdotes te op te halen van zijn vaste stamgasten Prins Witte d’n Urste, Adjudant Toon en hun dames Pam en Erica.

Lekker meedeinen
Bart van de Pas, Luuk van de Sande en Jurre Traa traden op met het playbacknummer huilbaby, gevolgd door de Partypoppers met ‘Bakken in de zon’. Lieke Jennissen, Valerie Legius, Dominique van Laarhoven en Loes vd Ven vertolkten ‘Juanita Banana’ prachtig ‘vals’! Het publiek waande zich in een opera door hun prachtig staaltje playback- en acteertalent. In het welbekende tv-programma ‘Heel Ploegersland bakt’ traden Manon van de Pas en Margo Saris op als Catharine Kwijl en oma Kwijl om de Liemtse bevolking een bakcursus voor te schotelen. Door een iets te ijverige Catherine Kwijl werd er teveel peper in de Carnabal aangebracht, waardoor er een ‘Fireball’ ontstond. Het gelijknamige dance-nummer werd ingestart, waarop flink werd gedanst door Catherine en haar oma en de zaal lekker kon meedeinen. De laatste bijdrage voor de pauze kwam van troubadour Jan van der Heijden. Door zijn meezingers was de sfeer in de zaal helemaal top.

Zitingsavonden-acts
De zittingavonden-acts Dollie & Mollie en Andy zorgden voor een perfecte tweede helft van de seniorenmiddag. Afgewisseld met mooie playbacknummers van het Leger des Heils (Nienke Broeders, Fenna Maas, Noa Smulders, Tim Roovers, Jurre v Vechel en Thijs Welvaarts) en Er is Toe! (Nina vd Laar, Anouk vd Brand, Mees van Abeelen, Lotte vd Heuvel, Noor el Ghousli en Antje Saris).
De receptiedames van Camping De Witte, Dollie en Mollie (Joke Brewel en Mariëtte Thomassen), zagen er charmant uit in hun blingbling creatie van Royke Donders. In klantvriendelijkheid blonken ze niet echt uit, in roddels des te meer. Weet jij waar de burgermeesters-vrouw is gestoken is door een weps? Bij de Aldi! Smaakpolitie Andy de Wit (Paul Saris) van Rentokul sloot de seniorenmiddag af. Hij ontdekte de oorzaak van de onhygiënische toestanden van Camping De Witte: de witte heidekever. Bij alcoholdampen en muziek, neemt deze kever ernstige ronde vormen aan en knalt kapot. Andy voorspelt dat tussen 14 en op 17 februari de heidekever tot knallen komt.

Dolly en Molly - vlnr Mariëtte Thomassen - Joke Brewel kl

Huilbaby - vlnr Bart vd Pas - Jurre Traa - Luuk van de Sande klJan vd Heijden kl

Ploegersland Bakt - vlnr Margot Saris - Manon vd Pas klTijmen Vos kl