Tijdens de zittingsavonden van 14 t/m 16 januari werd Ploegersland opgeschrokken door een zeer ernstige beschuldiging. SPPiLL leek niet wat het moest zijn, maar werd afgeschilderd als een criminele maffiose organisatie: Stiekem Poen Pakken in Louche Liemt! Tijdens de avond onderzochten commissaris De Graver en zijn assistente Claire alle activiteiten van SPPiLL. In het uitverkochte ploegerspaleis Hof van Liempde stelden zij Ad Schelle op de hoogte van hun bevindingen. Uiteindelijk toonden zij onaantoonbaar aan dat de beschuldigingen onterecht waren. Een hilarisch vertoon met een serieuze ondertoon!

IMG_4996

Verdachte projecten
De projecten van SPILL kwamen verdacht over op commissaris De Graver en zijn assistente Claire. ‘Op Liemt Gemunt’ leek wel een valsmunterij en het project Natuur en Cultuur op een handel in wiet.  Al snel kwamen zij er achter dat er bij de kiosk een ondergronds netwerk lag. Afgedaald in een van de putten van SPPiLL, zaten ze al snel op een spoor naar de Rabobank. Dit bleek echter een dood spoor. De Rabobankvestiging bestaat namelijk niet meer. AIVD voorlichter Paulus Persé kon dit bevestigen: Liempdenaren moeten nu weer zoals vanouds geld lenen bij een boer uit De Maai: terug naar de Boerenleenbank.

IMG_4983

 Criminele kopstukken tonen macht
Wel stuitten De Graver en assistente Claire op een paar criminele kopstukken, die zij zonder medelijden aan de tand voelden. Niemand werd gespaard, ook al zong Marianne van den Dungen de longen uit haar lijf voor Mercy. Zo ondervroegen zij bijvoorbeeld Tossy de Man, die het politiek criminele circuit van Boxtel ontvluchtte en zich in Liemt van politiek bootvluchtelinge tot godmother probeerde te ontwikkelen. Of Willy Beerens die met ‘Op Liemt Gemunt’ verdacht werd van het witwassen van geld. Ook Désiré van Laarhoven had voldoende munitie om de bezoekers van de massagesalon te chanteren. Uiteindelijk bleken zij vooral te dansen naar de pijpen van Don Michael (Michiel Michiels).

Nee, de macht lag dan eerder bij een rare Italiaan die in Liemt een golfbaan aan wilde leggen. De putten waren al aanwezig, met ‘gras’ knippen had Liemt ook voldoende ervaring en ook het clubhuis maakte hem blij: (pannen)koeken met wit poeder. Helaas bleek deze golfmaffioso een doorgedraaide Anton van de Ven te zijn, die na het succes van de Kribkesroute een nieuw project wilde opstarten.

IMG_5012

 

Vreemde lui vertonen zich in Liemt
Het witwassen, wietteelt en valsmunterij trok vreemde types aan. Zoals twee ASO’s Anita en Sharon die, vanwege hun vaginatiesysteem, de weg kwijt waren in Liemt. Zij gaven nutteloze tips aan De Graver en assistente Claire over hun contacten. Zo leek Arthur Brands met zijn grote neus en leren string toch wel verdacht veel op ‘Hol-leder’. Of Berry de Wingman, de beste vogelverschikker, die voor SPPiLL het ingezaaide ‘gras’ moest beschermen tegen de vogels. Wingman wist te vertellen dat je een lucratieve LOI-cursus kon volgen. Als je veel wiet/weet, heb je zo je zolder vol kamerplanten. Ook dansten er een aantal ‘Smooth criminals’ op het podium. ‘De Swingtoons’ zette een goede dans-act neer van een stelletje hoffelijke huurmoordenaars en vrouwen van lichte zeden.

IMG_5113

 

Ook Prins Primus en Adjudant Johan vielen uit de toon
Niet alleen de praktijken van SPPiLL ook de leiders van Ploegersland Z.D.H. Prins Primus en adjudant Johan leken iets onder hun dekmantel te verbergen. Dochter Margo klapte uit de school en vertelde dat pa-lief vaker op Jupiter zat dan thuis en een goed betaalde bijbaan heeft als koster. Een groot deel van de collecte mag hij houden. Voorlichter Paulus Persé ontkrachtte de macht van onze prins. Primus betekent niets meer dan een pitloze druif en dat, concludeerde hij, maakte Prins Primus tot een uitgedroogd krentje.

Ook Adjudant Johan kwam in een kwaad nachtlicht te staan. Zijn huurvriendinnen lieten duidelijk blijken dat hij hun meest gewaardeerde beschermer is. Een beschermheer met een stevige wapenstok! Gelukkig verschafte Hofkapel De Kromploegers een geloofwaardig alibi. Met hun ode bevestigden zij hun rotsvast vertrouwen in Adjudant Johan en Prins Primus.

IMG_5034

Niets is wat het lijkt
Commissaris De Graver en zijn assistente Claire kwamen tot de conclusie dat niets is wat het lijkt. Onaantoonbaar toonden zij aan dat de beschuldigingen onterecht waren. Opgelucht konden de Ploegers en Ploegerinnen naar huis. Hopelijk kunnen zij nog veel genieten van het carnaval én van de activiteiten van SPPiLL. Kijk voor meer sfeerbeelden onder het tabblad Foto’s.