Op zaterdag 29 oktober is in Ploegerspaleis Hof van Liempde de nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd. Z.D.H. Prins Populus I & II zal samen met Adjudanten Harald en Anton de scepter over Ploegersland zwaaien in het seizoen 2016-2017. De nieuwe spreuk voor komend seizoen luidt heel toepasselijk: ‘Liemt makt gin Verschil’.

prins-populus-iii-en-adjuZ.D.H. Prins Populus I & II gaat door het dagelijks leven als Eugène en Francois van Abeelen, tweelingbroers, 45 jaar oud en geboren in Liempde. Partners van respectievelijk Ineke van de Oetelaar en Ingrid Breuer. Samen zijn zij de trotse ouders van Jinke, Fine, Bowe, Juul en Loek. Adjudanten Harald Verhoeven en Anton Hermes, ook 45 jaar oud en geboren in Liempde, zijn respectievelijk partners van Susette Groenendaal en Diane van de Laar en ouders van Senne, Finn, Mees, Siem en Joske.

Actief
In het dagelijks leven werkt Z.D.H. Prins Populus I & II als adviseur boomkwekerij bij Delphi in Boxtel, Adjudant Harald is mede-eigenaar van Gabriëls Elektro in Veghel en Anton Hermes is projectleider bij LCC in Den Bosch. Allen spelen graag een potje tennis of voetbal en crossen soms met de mountainbike door het bos. Samen met hun partners maken zij onderdeel uit van dezelfde vriendengroep. Ook zijn zij actief in de verenigingen waar hun kinderen lid van zijn als leider, coach of trouwe supporter.

Populus
De naam Populus is afgeleid van ‘De Abeel”. Dit is een populier (Populus Alba) die houdt van een vochtige omgeving en zich kenmerkt door een lichtbehaarde bast. Een boom die goed gedijt in de Liempdse grond. Met een naam als Van Abeelen en met een beroep als adviseur in de boomkewekerij was de keuze voor deze naam door Z.D.H. Prins Populus I & II snel duidelijk.

Liemt makt gin Verschil
Als tweeling is Z.D.H. Prins Populus I & II gewend dat niet iedereen altijd weet met welke van de ‘Abeelen’ men te doen heeft. Er is niet veel verschil in het uiterlijk van de heren wat soms tot verwarring leidt. Ook als Prins zal het niet altijd duidelijk zijn wie nu Francois is en wie Eugène. Zelf geven zij aan dat dat helemaal niet erg is en ook helemaal niet belangrijk. Beiden gaan zij dit jaar Ploegersland voor bij alle activiteiten en in het feestgedruis van Carnaval.
Daarnaast zijn zij er trots op dat in Liempde alles kan, ongeacht wie het organiseert, waar het plaats vindt of wie er allemaal bij zijn. Vandaar hun keuze voor een spreuk met een dubbele betekenis: ‘Liemt makt gin Verschil’.