Liempde, 6 november 2017 – Op zondag 5 november is Okke Spaas verkozen tot Jeugdprins van Ploegersland. Maar liefst 21 helden gingen de strijd aan in Ploegerspaleis Het Hof. Na de blunder en een playback vertelden  vijf finalisten waarom zij jeugdprins(es) wilden worden. Een spannende finale, waarbij Okke in de smaak viel en ‘ut wel gaat doen’. Onder de naam Prins Okkie d’n Urste zwaait hij samen met Jeugdadjudant Bouke Verbree en Z.D.H. Prins Joannes en Adjudant Arthur de scepter over Ploegersland.

Een spetterende carnaval? Liemt doet ut wel!

Dit jaar belooft weer een gezellige carnaval te worden. Dat bleek wel uit de swingende start van de Party Ploegers en de verschillende playback-acts. Julia Daniëls en Cilke Spijkers wisten als snel met de liedjes ‘Boven op de berg’ en ‘Sugar Lee Hooper’ het publiek in een feeststemming te krijgen. Van al het dansen, veranderde, volgens Bouke Verbree, de vloer in lava. Mirte van Geffen voelde de heftige vibes aan, maar kon de zaal niet meer tot rust brengen. Het dak van Het Hof ging er af! En dat maakt Willemijn Broeren helemaal ‘Happy’. ‘We gaan een feestje bouwen’, is de terechte conclusie van Keira Kreijveld!

Carnaval is voor iedereen

Carnaval vier je samen, iedereen mag meedoen. Brecht Beerens is met haar mooie Barbiegirl zeker van de partij. Kiki Scheutjes neemt een paar nonnen uit het zuiden mee, dan gaat het dak er wederom af. Zij helpen Roosje Voets wel als ze het weer eens heel zwaar heeft. Ook 60-plussers, zoals de vader van Sam van Oorschot en Ingrid van den Akker, zijn niet te oud om te feesten. En als je moe bent van al dat feesten, logeer je gewoon een nachtje bij Tara Braken. Haar moeder laat je gewoon lekker uitslapen, ook tijdens schooltijd.

Het is wel verstandig om dieren thuis te laten. Juul van Abeelen let wel op de vreemde vogels uit het trimbos. En Jurre Verbree heeft absoluut geen zin in kunstjes van vlooien. Voordat je het weet neemt Maud van Kollenburg, het arme schaap, per ongeluk een hond mee en eet hij de lekker Hema-worst van Cézanne Simons op. Een hond met een stamboom is trouwens wel handig, aldus Pim de Wit, dan kun je daar tegenaan plassen.

Advies: niet op vakantie, maar carnaval vieren.

Op vakantie worden de meeste blunders gemaakt, en dus kun je beter carnaval vieren. Dan kan Tynke de Greef haar stomme fietsbroek en helm in de kast laten liggen, gooit de vader van Till Bauer niet per ongeluk zijn autosleutels in het water en krijgen Emma Dortmans en Inge Timmermans geen ruzie met skistokken en de flikken uit Maastricht. Zelfs een uitje naar de sauna kan niet, want voor je het weet, blijft er WC-papier tussen je billen zitten, waarschuwt Okke Spaas.

Okke Spaas doet ut wel

Na de playbackacts en de grootste blunder mochten de vijf finalisten vertellen waarom zij graag jeugdprinses of jeugdprins van Ploegersland willen zijn. Dit waren Inge Timmermans, Bauke en Jurre Verbree, Pim de Wit en Okke Spaas. Okke liet aan de hand van een kooksessie zien dat carnaval met alleen de prins en adjudant nog niet helemaal af was. Met een snufje gezelligheid, wat krachtige muzieknoten, een mespuntje sminck en wat swingen en hossen door de pan, was hij de ideale jeugdprins.

Zijn kookkunsten vielen in de smaak bij de jury en zo won Okke de felbegeerde titel van jeugdprins. Met een enthousiaste raad van elf en jeugdgevolg maken zij er weer een prachtig carnavalsfeest van. Want: Liemt doet ut wel!