Traditiegetrouw organiseert Prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival, een playback- en zelfzangmiddag waar de Liempdse jeugd van groep 3 t/m 8 de sterren van de hemel zingt en danst! Op zondagmiddag 17 december jl. mochten alle Ploegertjes de acts op het podium van Ploegerspaleis Het Hof laten zien. Dit onder het toeziend oog van Jeugdprins Okkie, zijn Adjudant Bouke en de Jeugdraad. Een deskundige en ervaren jury bestaande uit Daniek van Aarle, Hilde van Gastel, Robert Koolen en Just Martens was aanwezig om de beste acts te belonen met een 1e, 2e of 3e prijs. De Vrolijke Noot – het meest carnavaleske nummer van de middag – werd toegekend door Z.D.H. Prins Joannes en Adjudant Arthur.

Winnaars van de Vrolijke Noot

In een met kinderen, trotse ouders en familieleden goed gevuld Ploegerspaleis gingen 50 Ploegertjes verdeeld over 20 groepen met elkaar de strijd aan in twee verschillende categorieën. De categorieën zelfzang en playback werden onafhankelijk van elkaar gejureerd. Waren het de jongste deelnemers die voornamelijk playbackten over het luisteren naar je hartbeat, dat jongens- en meidendingen voor iedereen eigenlijk wel cool zijn en dingen soms gruwelijk eng zijn. Dan waren het groep 5 en 6 die met allerlei carnavaleske nummers de hele zaal in de feeststemming kregen. Groep 7 en 8 blonken uit in zelfzang- en playbacknummers gevuld met cabaret. Ook Jeudprins Okkie en Adjudant Bouke lieten zien hun playback- en dansskills nog niet te zijn verloren. Door het zeer hoge niveau van alle deelnemers had de jury aan het eind van de middag een enorme lastige taak om alle prijzen te verdelen. Uiteindelijk eindigde iedereen op een vierde plaats en werden de overige acts beloond met een podiumplaats. Het was een zeer spannende en talentvolle middag met veel show, zang en dans.

Prijswinnaars

De volgende acts vielen in de prijzen. De acts met de eerste prijs en de winnaar van de Vrolijke Noot mogen deelnemen aan de Jeugdzittingsavonden op 12 en 13 januari.

Gr 3/4 Playback

1e prijs – Hartbeat: Meike de Beer, Merle vd Pasch, Pleun v Houtum, Jasmijn Brands

2e prijs – Gruwelijk eng: Linn vd Pasch, Nikki Thimister, Maud Leijten

3e prijs – Jongensdingen, meidendingen: Saar vd Velden en Guus Botterman

 

Gr 5/6 Playback
1e prijs – Annelies van der Pies: Evi Spijkers

2e prijs – Sister BFF: Joske Hermes en Sanne Hoefmans

3e prijs – Naar de Costa: Inge vd Pasch, Jente Kastelijn, Jill vd Wetering, Ilana Tuhumury

 

Gr 7/8 Playback

1e prijs – Knip: Kim v Oorschot, Mare de Greef, Berber de Greef

2e prijs – Ladumaar meneer: Karlijn vd Pas, Doris v Aarle, Sofie Saris, Lieke vd Langenberg

3e prijs – Meidenfeest: Meggie v Zuijlen, Annabel Omvlee, Anne Korst

 

Zelf zingen

1e prijs – Als jij maar van mij houdt: Kyra Lucius

 

Winnaar Vrolijke Noot

Shirt uit en zwaaien: Femke Hoefmans, Sophie vd Velden, Iris v Roosmalen, Femke v Houtum