Liempde, 15 januari 2018 – Superhelden! Oftewel personages met superkrachten. Dat de deelnemers aan de jeugdzittingsavonden over deze krachten beschikten werd al snel duidelijk tijdens dit zinderende weekend. In Ploegerspaleis Het Hof werden op 12 en 13 januari door prinsenvereniging de Ploegers de jaarlijkse Jeugdzittingsavonden georganiseerd. De avonden waren tweemaal uitverkocht en de vele bezoekers werden getrakteerd op heldhaftige cabaret, zang en dans.

Na de opening door Prins Okkie en zijn Adjudant Bouke, werd de rode draad van de avond verzorgd door Eva Sanders en Janne Oerlemans. Beiden lid van de Partyploegers, waardoor deze geweldige dansgroep, bestaande uit Mees en Sem v Abeelen, Anne v Geffen, Ynez de Grauw, Jente Kastelijn, Emma Korst, Iris Peters, Antje Saris, Jente Steenbakkers, Julia Zenden, Isabelle Zijlstra en eerder genoemden een nog grotere stempel op deze avond drukte.

Bewegingsenergie

De allerkleinste helden van de avond waren de dansgroepen van Bewegingsenergie. Met nummers als Bibber Bang en Rox Rox wisten Jeske vd Boogaard, Floor Eltink, Iris Emmen, Madelon v Kan, Yfke v Krieken, Vayén v Loo, Julie Stekelenburg, Klaas en Rutger Derksen, Saar Eltink, Yenthe Hermans, Meve de Jong, Ise vd Locht, Mirthe v Loo, Puck vd Meerendonk, Silke vd Sande, Elise Stekelenburg het publiek eindeloos te boeien.

Heldhaftige slaappartij

Een humoristische sketch verzorgd door Jens de Jong en Tijn Smetsers werd een heldhaftige slaappartij waar Prins Okkie werd aangewezen als ‘eindbaas’; een moderne vertaling van het woord superheld. Meike de Beer, Jasmijn Brands, Pleun v Houtum, Merle vd Pasch vielen met het playbacknummer Heartbeat eerder in de prijzen tijdens het Ploegerangsfestival, waardoor een ticket voor de JeugdZittingsAvonden werd veilig gesteld.

De slagwerkgroep BE COOL kreeg de handen van het publiek op elkaar. Onder begeleiding van Willie vd Steen brachten Jesper v Esch, Jorg v Giersbergen, Jason vd Loo, Bart vd Pas, Geert Steenbakkers, Bouke Verbree, Luuk v Weert en Pim de Wit een zeer ritmisch en synchroon slagwerk ten gehore verkleed als vuilnisophalers en kliko’s als enige instrument.

Zaal op z’n kop

Een klassiek heldenverhaal waarbij brandweercommandant Antje Saris, Lotte vd Heuvel moest redden uit een brandend huis. Met een gat in de emmer, bleek dit geen gemakkelijke, maar voor het publiek wel zeer vermakelijke actie. Als je maar van mij houdt was het enige live gezongen nummer. Kyra Lucius nam deze taak dapper op zich.

Femke Hoefmans, Femke v Houtum, Iris v Roosmalen, Sophie vd Velden zetten de zaal en in het bijzonder de jeugdraad op z’n kop met het nummer ‘shirt uit en zwaaien’, waarmee zij eerder dit seizoen de vrolijke noot wisten te bemachtigen.

Jeugdraad op de hak

De oudste groep van Bewegingsenergie Julia Gabriels, Elin vd Laar, Elise vd Laar, Kim v Mil, Lieve Spriensma en Guusje Verhoeven danste’n op het nummer ‘Soms denk ik dat ik alles kan’.

Jens Broeders, Mirte Franken, Bart Roovers, Senna Smulders namen op ludieke wijze alle leden van de Jeugdraad op de hak. Het jeugdige publiek zong keihard mee bij het playbacknummer Annelies van de Pies van Evi Spijkers.

‘Helden’ van DVG

JAS zette met ‘Politiebureau Liemt doet ut Cel’ allerlei ludieke dieven achter de tralies zoals, malledieven en een augschurk in plaats van een augurk. Deze grote groep, die ook nog van samenstelling wisselde op vrijdag en zaterdag, zette een mooi en humoristisch toneelstuk neer dat erg in de smaak viel bij iedereen.

Mare de Greef en Kim v Oirschot playbackten de sketch ‘knip’ van Plien en Bianca, waarna Berber de Greef als Postbode Siemen beide dames kwam versterken. Anouck en Dominique v Laarhoven vertolkten na dit optreden als trainer en voetballer de helden van DVG. Echter bracht de speler, overkocht van FC Meniscus, niet het gewenste resultaat waarna na allerlei grappige trainingsoefeningen en opvolgende woordversprekingen het publiek begeleide naar de Grande Finale! Het Jeugdbegeleidingsorkest BE COOL sloot de avond muzikaal af met een grote polonaise van alle deelnemers.