In Ploegerspaleis het Hof werd door de Jeugdcommissie van Prinsenvereniging De Ploegers, op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari de jaarlijkse Jeugdzittingsavonden georganiseerd. Dit met de muzikale opluistering van opleidingsorkest ‘Be Cool’. De big 5, nieuwe ontdekte soorten en nog veel meer andere exotische dieren kwamen voorbij tijdens de zeer geslaagde Jeugdzittingsavonden in Liempde.

De presentatie lag dit jaar geheel in handen van Saar Safaar en Babs Bush, doorgaans in ons dorp beter bekend als Juul van Abeelen en Roosje Voets. Ze kwamen namens ‘Jungle-tv’ opnames maken om nog nooit eerder ontdekte diersoorten te spotten. Het resultaat was verbluffend en overtrof niet alleen de gedachte van de presentatie, maar ook van het publiek.

Jungledans
De Partyploegers introduceerden deze avond een speciaal ingestudeerde jungledans, waarop maanden was geoefend. Vervolgens kwamen eerste de allerkleinste prijswinnaars van het eerder georganiseerde Ploegerrangfestival met het playbacknummer ‘Regelmoeders’ door Liv van Abeelen, Evi vd Locht en Juul van Vlokhoven. De slagwerkgroep van Be Cool liet zien dat je overal muziek op kunt maken. Ladders, tonnen en stokken werden gebruikt om de zaal in Zuid-Amerikaanse junglesferen te brengen. De Jeugdraad wist onder begeleiding van live muziek en de nodige poëzie diverse diersoorten te laten dansen.

Blauwbontkontbaviaanfazant
Janne Oerlemans en Eva Sanders waren tijdens het ingelaste oerwoudcollege op zoek naar de zeer zeldzame ‘Blauwbontkontbaviaanfazant’. Na lang onderzoek bleken er twee in de zaal aanwezig: Jeugdprins Cas d’n Urste en Adjudant Tim. Ze werden op het podium gehaald, maar aangezien dit de mannelijke soort was, waren het de onderzoekende dames het samen roerend eens dat ze hier niet zoveel aan hadden. Guus Botterman, Saar vd Velden, Nikki Kastelijn en Tess van Vlokhoven verzorgden vervolgens een leuk en mooi verzorgd optreden met ‘Joki en Jet gaan naar Ploegersland’. De twee ‘zussen’ Sem van Abeelen en Ynez de Grauw konden in het begin van hun optreden elkaar niet luchten of zien, maar gingen aan het einde toch als vriendinnen van het podium. Traditiegetrouw nemen de voormalig Jeugdprins en Adjudant de leden van de huidige Jeugdraad op de hak met persoonlijke blunders. Dat lukte Okke Spaas en Bouke Verbree Prima!

Humoristisch toneel
De leden van JAS brachten een toneelstuk met onder andere een hele jonge Freek Vonk. Freek nam een aantal toeristen mee op safari, wat zorgde voor veel humor. Dit samen met de andere grappen en grollen werd het een hilarisch stuk om niet snel te vergeten.
Het laatste gedeelte van de avond maakte met carnavaleske acts en cabaret een echte carnavalssfeer los in de zaal. Het cabaret van Dominique van Laarhoven en Fine van Abeelen was een hoogwaardig stukje humoristisch toneel dat tijdens de grote zittingsavonden, van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 februari in Ploegerspaleis Het Hof niet zou misstaan.

Zaal op zijn kop
Lieve Spriensma, Marit van Heertum, Joske Hermes, Femke en Sanne Hoefmans bouwden een feestje met het playbacknummer met het gelijknamige nummer van de Dorini’s. De winnaars van de Vrolijke Noot zorgden voor een carnavalesk slot. Met het nummer ‘Joost is anders geaard’ zetten Bente de Jong, Fieke van der Sloot en Anouk Bressers de zaal op zijn kop. Het opleidingsorkest Be Cool sloot de avond vervolgens muzikaal af met een grote polonaise van alle deelnemers en jeugdig publiek. Jeugdprins Cas d’n Urste, Adjudant Tim, de Jeugdraad, de Partyploegers en alle jeugdige Ploegertjes kunnen zich gaan opmaken voor carnaval dat start op zaterdag 2 maart.

Uitgebreid foto album via onze FB-pagina
We zijn druk bezig met vernieuwing van deze website. Daarom kunnen wij hierop tijdelijk geen nieuwe foto albums plaatsen. De foto’s van de Jeugdzittingsavonden zijn wel te bekijken op onze Facebook-pagina. Fotografie: Hans van Doorn.