De 55-plusssers en mindervaliden van Ploegersland hebben alvast een voorproefje gekregen van de carnaval. Tijdens de drukbezochte seniorenmiddag konden zij genieten van muziek, dans, jeugdoptredens en enkele hoogtepunten uit de zittingsavonden. Een gezellige middag. Maar dat kan ook niet anders, want ‘In Liemt gao g’t vanêiges’!

Prins Joost d’n Echte en Jeugdprins Cas d’n Urste openden de middag en brachten het zonnetje in het Ploegerspaleis. De jonge Partyploegers kregen de sfeer er meteen in met hun super stoere streetdance.

Direct daarna kreeg de beruchte Willem Holveter (Arthur Brands) de lachers op zijn hand. Deze topcrimineel vertelde over al zijn inbraken en overvallen die hij op zijn kerfstok had en over zijn verkeerde familie en vrienden.

Ook Klazien en Lidewei (Dominique v Laarhoven en Fine v Abeelen) wisten hun weg vanuit de Velder-jungle naar het podium te vinden. En dat tot grote opluchting van Lidewij die kakkerlakken, pissebedden, vuile kleren en geen wifi helemaal zat was.

Van lach tot dramatiek
Tijdens het intermezzo van de Hofkapel en de Partyploegers konden de lachspieren zich weer even ontspannen en werd de durpswinkel van Kenniet en Dolly (Ad Schelle en Loes v Leeuwen) opgebouwd. Zij bespraken de laatste roddels van Liemt. Hun advies viel bij het publiek in goede aarde: blijf jezelf, de praat komt als vanzelf.

Jill, Inge en Jente gaven vervolgens een flitsende playbackshow. De Spaghetti Western Orchestra (De Hofkapel) kreeg de zaal écht aan het zingen. Echter een onschuldige kus, gevold door een schot met het mondstuk van een trompet en schoentrap zorgde voor een dramatisch einde. Tijd om even bij te komen….

Veel muziek
Na een korte pauze was er veel aandacht voor muziek. Het publiek genoot van twee leuke dansacts van de Partyploegers. Paul Saris ging terug in de tijd en haalde herinneringen op aan een aantal illustere sheriffs uit Liemt. Hij bracht een prachtige ode aan Sheriff Jack, Jack de Graaf. Lisa van Nunen en gitarist Floyd Reijalt lieten hun muzikale talenten zien met de liedjes ‘Make a change’ en ‘I got the music in me’.

Verrassingsact
De sfeer kwam tot een hoogtepunt met de verrassingsact van Cornellis Cornelissen (oud-prins Joost d’n Urste en vader van Prins Joost d’n Echte). Al stotterend keek hij terug op zijn jeugdliefdes. Die waren niet allemaal succesvol door onbegrijpelijke contactadvertenties en pokerspel. Maar uiteindelijk komt het zoals het komt en kwam er als vanêiges een Joost d’n Urste én een Joost d’n Echte.

De seniorenmiddag werd al hossend en klappend afgesloten met de playback act van Bente, Fieke en Jente.