Terwijl het buiten stormde konden 55-plusssers en mindervaliden in Ploegerspaleis Het Hof genieten van muziek, dans, jeugdoptredens en enkele hoogtepunten uit de zittingsavonden. Een gezellige en drukke seniorenmiddag op zondag 9 februari, met veel lol en plezier. Kortom een mooi voorproefje voor de carnaval!

Na de opening van Z.D.H. Prins Bernardus d’n Urste en zijn Adjudant Harm openden de Party Ploegers swingend de seniorenmiddag. Evi Spijkers kreeg meteen de lachers op haar hand. Haar vader kon, na een avondje stappen, de schuld van een vieze broek en blouse mooi bij Prins Bernardus in de schoenen schuiven.

Eikmomenten
In het programma De wekker draait door vroeg Geert Hoest (Paul Saris) bijzondere gasten naar hun bijzondere eikmomenten. Arnold van den Broek vertelde dat de gouden uurwerken van Hendrik Rul voor het grijpen lagen. Bij Lotte gingen de pretpillen uit het ziekenfonds er in als koek. Ad en Anja Schellekens begeleidden met veel succes bouwprojecten. En voor Paus Jeffrey was de carnavalsmis het eikmoment en de benoeming tot paus het heilige eikmoment.

Tobamusement
Cornelus (Bert Schepens) buurtte vrolijk over zijn Klaar en de cyclus van zijn huisolifant. De Coop-meisjes  bespraken aan de kassa hun ambities. Paardenmeisje, tennister, of EHBO aan de jonge knappe DVG-ers bieden. De ongebruikte douches bij HCL konden maar beter omgebouwd worden tot een fitnessruimte. De Kromme revue gaf in 10 minuten tobamusement van 50 jaar Kromploegers: van kostuums tot vreemde instrumenten en culturele internationale festivals. Hopelijke kunnen we met de jonge Kromploegers nog lang van hen muzikale optredens genieten.

Verrassing…
Ook de Vlaswiek maakte zich op voor carnaval. De familie Van de Ven deelde zonder enig probleem een washandje, tandenborstel, spoelwater en wc papier. De bezuinigingen in de zorg…. Een super leuk verrassingsoptreden van de familie van Prins Bernardus dat zeer gewaardeerd werd door het publiek. Met een gezellig muziekje van De Hofkapel kon het publiek even bijkomen van het lachen. Maar met de jonge Party Ploegers was het publiek meteen klaar voor de tweede helft.

Tijd van toen
Met de familie Van Breugel (Ad, Yvon, Ronald en Lieke) gingen ze terug in de tijd, waar geluk niet altijd heel gewoon was. Snelle computers, manieren en mobieltjes waren niet aan Toon (van Breugel) Beloof besteed. Schilders Liv, Evie, Juul en Vayen verdienden hun brood én een groot applaus voor hun spetterende playback act.

De tijden zijn veranderd. Het is niet meer wat het was. Zo begon bij Beppie en Betsie (Loes en Irma) alles te lubberen en te flubberen. Maar plastische chirurgie doet niks voor innerlijke schoonheid. De oude dansmariekes lieten zich ook niet door lubbers en flubbers weerhouden en dansten er vrolijk op los. Met Mama Mia (Party Ploegers) en Rock & Roll is king (Cas van den Heuvel) ging het dak van het Ploegerspaleis er af. Ook de Abrahammen (Ruud en Mitch) gingen uit hun dak. De bediening van de Mc flapdrollen was volgens hen echt beroerd. Tot slot zong het publiek uit volle borst met Lisa en de Hofkapel het Liemts volkslied. Na een bedankje voor de organisatie en Mark van de Eerden als scheidend commissielid, werd de zeer gezellige middag afgesloten.

Bekijk alle foto’s van die avond in de fotogalerij.