Toch sund! ’t Hâ zo skôn gekund!

Normaal gesproken zou een dezer dagen het thema gepresenteerd worden van de komende Kolderzitting op Carnavalszondag in Café Het Wapen van Liempde. Al meer dan dertig jaar tekenen de organisatoren van Op naor d’Honderd voor deze kolderieke bijeenkomst waarbij het café telkens weer te klein lijkt voor de vele trouwe enthousiaste bezoekers.

In goed overleg met de uitbaters van dit dorpscafé aan het Raadhuisplein heeft Op naor d’Honderd helaas moeten beslissen voor de tweede keer op een rij de Kolderzitting te moeten af lassen. 

Gezien de huidige Coronabeperkingen zouden er slechts 60 personen tegelijk gezeten aan anderhalve meter uit elkaar staande tafeltjes bij aanwezig mogen zijn. En daarbij is het moeilijk om die ambiance te creëren, die men gewend is op die vroege zondagochtend om de quasi-serieuze verhalen van de sprekers te aanhoren en daarop spontaan te reageren.

”Toch sund! ’t Hâ zo skôn gekund!” had een toepasselijke thema kunnen zijn van die komende Kolderzitting in Het Wapen van Liempde dat inmiddels vergroot is waardoor nog meer kolderliefhebbers van dit unieke carnavalsevenement zouden hebben kunnen genieten.