De komende vier carnavalsseizoenen is De Serenade in Liempde de thuisbasis van prinsenvereniging De Ploegers. ,,Goed nieuws dat alle podiumactiviteiten hier plaats zullen vinden. Er zijn al veel banden tussen onze accommodatie en de carnavalsvereniging”, vertelt voorzitter Marcel Baijens. ,,Zo zijn veel van de muzikanten die hier repeteren ook actief tijdens de leutfeesten en is hofkapel De Kromploegers al jaren kind aan huis.”

Vorig jaar hadden de twee partijen al afgesproken dat de podiumactiviteiten in multiculturele accommodatie De Serenade plaats zouden vinden. Maar tot grote teleurstelling van zowel De Ploegers als De Serenade konden veel daarvan niet doorgaan vanwege corona. ,,Daardoor hebben we bijvoorbeeld onze zittingsavonden moeten annuleren, maar ook de jeugdavond Liemt Got Talent”, blikt interim-voorzitter Maarten Termeer terug. ,,Maar we gaan ervanuit dat deze en ook alle andere ludieke feestelijkheden komend seizoen gewoon doorgaan in De Serenade.“

Deze week tekenden voorzitters Baijens en Termeer de huurovereenkomst om de samenwerking te bekrachtigen. Dat deden zij samen met bestuursleden Bert van Ruremonde en Joleen van Rooij van De Serenade en Marie José van Leeuwen van De Ploegers. Daarna werd de multiculturele accommodatie aan de Oude Dijk onder het motto ‘samen de schouders eronder’ geopend voor de prinsenvereniging. ,,We vonden het wel aardig om ons nieuwe thuishonk ‘in te zegenen’”, lacht Termeer.

De komende vier carnavalsseizoenen vinden alle podiumgerelateerde evenementen van de prinsenvereniging plaats aan de Oude Dijk 117. ,,We zijn als De Serenade bijzonder blij dat ook onze huidige huurders meewerken om de festiviteiten hier mogelijk te maken”, aldus Baijens.

De wens van beide partijen is uiteraard dat corona niet opnieuw roet in het eten zal gooien

Op de foto van links naar rechts: Marcel Baijens, Bert van Ruremonde, Joleen van Rooij, Marie José van Leeuwen en Maarten Termeer.