Twee avonden met heel veel talentjes. Dat is wat het publiek te zien kreeg vrijdag 12 en zaterdag 13 januari bij de Jeugdzittingsavonden in Ploegersland met als thema: De Boerderij. 

H.D.H. Jeugdprinses Liev en adjudante Juul heette iedereen bij De Serenade van harte welkom. Tijdens de Jeugdzittingsavonden mochten de acts die de eerste prijs hadden gewonnen tijdens Liemt’s Got Talent op het podium hun talenten laten zien. Evenals de winnaars van het ‘Golden Ticket’, gekozen door Prins Jurgen. Otis van Leeuwen en Lex Brewel brachten geweldige live muziek op trombone en drumstel. 


En uiteraard werden – volgens traditie – de leden van de Jeugdraad doorgehaald door oud-prins Jens d’n Twidde en adjudant Mathijs. Verkleed als vogelverschrikkers riepen zij alle leden van de jeugdraad 1 voor 1 het podium op. Ook jeugdprinses Liev moest er aan geloven. Zij heeft graag de touwtjes in handen, maar tijdens de Jeugdzittingsavonden hadden Jens en Mathijs nu juist de volgorde bepaald in de polonaise.


De zussen van Jeugdprinses Liev en adjudante Juul – Sem van Abeelen en Tess en Lot van Vlokhoven – hadden een verrassingsoptreden voor de dames met het nummer: ‘Moet je m’n zuster zien’ van Ria Valk. 

Jason van de Loo en Iris van Roosmalen waren op de boerderij als Boer Wum en Boerin Irene. Daar kwam stadsmeisje – Jill van de Wetering – als stagiaire die wel eens eventjes alles wilde leren op haar allereerste stage. Maar ze moest nog veel leren. Ze snapte zelfs niet dat ze de vlekken van de koe niet weggepoetst kreeg …

De rode draad werd gedaan door Saar van der Velden en Tess van Vlokhoven, oud-jeugdprinses en adjudant seizoen 2021-2022. Zij gingen als twee vloggers uit ‘020 aka Amsterdam’ op zoek naar leuke steden die ze konden bezoeken en hadden zin in alle luxe en geweldige avonturen die ze zouden beleven. Maar ze kwamen vervolgens in het boerendorpje ‘0411 aka Liempde’ uit…Toch ondervonden ze hoe geweldig en mooi het was wat Liemt allemaal te bieden heeft en sloten af met een leuke selfie van het publiek in de zaal!


De hele avond werd muzikaal omlijst door het Be Cool Opleidingsorkest: jonge talenten met leuke muzikale nummers. Ook de Slagwerkgroep drumde er op los op hele bijzondere drumstellen. Zij gebruikten hiervoor eenvoudige keukentrappen. Ook de Partyploegers verraste het publiek met een enthousiast boerenoptreden. 


Een mooie opwarmer voor de Zittingsavonden volgend weekend van donderdag 18 januari tot en met zondag 21 januari. Er zijn hiervoor nog kaarten te koop voor zondagmiddag via www.deserenade.nl. Alle andere dagen zijn uitverkocht.