Wat een buurt en wat een schik. De spreuk van Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste deed zich meteen gelden. Vele familieleden, vrienden en bekenden kwamen hem, zijn vrouw Mirande en zijn Adjudant Hans feliciteren. Zijne Hoogheid greep meteen zijn kans om aan te kondigen dat hij en zijn Adjudant van plan zijn een groot circus te organiseren in de week tussen Kerst en Nieuwjaar. De opbrengst van deze activiteit zal geheel ten goede komen aan de ClinicClowns.

IMG 0013_350x233

Maar niet alleen de zaal puilde uit. Ook het Gevolg van de Prins en Adjudant is flink uitgebreid. Maar liefst 12 vrienden van Prins Frankie en Adjudant Hans gaan het hele seizoen meedraaien in het Gevolg. Een nieuw initiatief van Prinsenvereniging de Ploegers dat al meteen goed gehoor kreeg.

Vrienden krijgen vanaf dit seizoen de kans om dicht bij de Prins en Adjudant het seizoen mee te maken door een jaartje mee te draaien in het Gevolg.

Na de receptie startte het Liemts Revue. Vol trots kondigde Prins Frankie zijn Diva’s aan. Op een prachtig podium lieten zij zien dat er weer flink getraind was. Hun optreden mocht er dan ook zijn. Daarna namen Tuur en Jan de presentatie over. De ene keer als boer Jan en Jan, de andere keer als Jean en Jean namen zij het nieuwe prinselijke duo op de hak in een geweldige interactie met het publiek.

De kinderen van Prins en Adjudant ondersteund door de zus, schoonzus en schoonbroer van Prins Frankie, namen ons mee naar het Groenewoud. In een op de Muppets gestoelde persiflage gingen we op zoek naar het zeldzame zoogdiertje met de Latijnse naam Mainansa Bedus Mana Frankie. Of te wel de Manamana. Het publiek trof het en kreeg een blik gegund van dit schaliekikkers etende schepsel.

IMG 0119_350x233

Het hockeyteam van Prins Frankie liet een totaal ander gezicht zien van Frankie. De Kiep, Spelert, Meppert en het Lekkere Wijf spelen op zondag een belangrijke rol in het leven van onze Hoogheid. Zo kwamen we er achter dat het Lekkere Wijf het geheim is achter de keeperstalenten van Prins Frankie. Na deze onthulling kon het publiek op adem komen bij de prachtige zang van Lisa en Milou. Keep on falling zongen ze ondermeer. En de zaal viel als een blok voor deze Voices of Liemt.

Verrassend en zeer mooi was het balletoptreden van Renske Meijs en Amarens van Herpen. Hun dans op La valse d’Amelie oogstte veel applaus. Spitsvondig was het optreden van de Vivantjes. Zij hebben een nieuwe versie van het populaire spelletje Wordfeud ontworpen. Met Wordfeud meer leut heet het. En natuurlijk in het Liemts. Maar let op. Voeg nooit het woord Peijn in want dat levert je alleen maar verliespunten op.

Daarna presenteerde GAOS zich. Gezellige Adjudanten Ontspannen Samen. Onder dat motto hebben zich 17 oud-adjudanten verenigd. Zij willen voorkomen dat de Adjudant na zijn aftreden in het bekende zwart gat vervalt. Adjudant Hans is daarom uit voorzorg al geïnstalleerd als aspirant-lid. Met de boodschap dat hij altijd op GAOS kan leunen, is hij nu op en top voorbereid om zijn zware taak te vervullen.

IMG 0168_350x233

Onder de swingende klanken van Kromploegers & Friends werd de feestvreugde er goed ingebracht. Toen daar bovenop ook de enige echte Liemtse Freddy Mercury (Adriaan van Mensvoort) een medley van zijn successen kwam zingen werd het helemaal een dolle boel. Kortom: het Liemts Revue 2011 barste weer van talent, humor en gezelligheid. Een leuke mengelmoes van podiumacts die het tot een bonte en gezellige avond maakte. 


IMG 0248_350x233
Meer foto’s van de avond kunt u vinden op deze site in het Fotoalbum. De volgende Ploegersactiviteit is de installatie van de nieuwe Jeugdprins(es) van Ploegersland op zondag 27 november. Ook dit belooft weer een leuke middag te worden, waar 13 kandidaten gaan strijden om de titel Jeugdprins(es)! Carnaval leeft in Ploegersland.