De spreuk ‘Mi Buurte meer Schik’ van Z.D.H. Prins Frankie en zijn adjudant Hans werd zondagmiddag tijdens de verkiezing van de nieuwe jeugdprins(es) van Ploegersland veelvuldig gebruikt. Buurten konden alle 12 kandidaten erg goed en veel schik hadden ze zeker ook. Dat gold ook voor het publiek in Ploegersresidentie De Punder. 

DSC05891 350x234

Presentatie van de middag was in de vakkundige handen van Ineke van Giersbergen en Theo Megens. Na het welkomstwoord van Z.D.H. Prins Frankie d’n Urste en een dansoptreden van zijn Diva’s kon de strijd om de begeerde jeugdscepter losbarsten.

 

Twaalf kandidaten brachten een playbacknummer op het toneel, vertelden een blunder en deden uit de doeken waarom zij een geschikte prins of prinses van Ploegersland zouden zijn. De spits werd deze middag afgebeten door Maartje Brands. Als oma Brands kwam zij naar haar kleindochter kijken maar intussen vertelde ze ook nog even een blunder over haar zoon Arthuurtje (Prins Tuur in het vorig carnavalsseizoen). Met haar verhaal wist ze de zaal ervan te overtuigen dat vrouwen beter zijn dan mannen en dat een prinses dus ook beter zou zijn dan een prins. In haar playbacknummer liet ze juist weer zien dat ze helemaal niet van Carnaval houdt. Maar dat was ook niet raar met een moeder uit Drachten en een vader uit Maastricht.

 

Tjeerd van Kollenburg zag een carnaval vol feest wel zitten en met hem aan het roer moest dat zeker gaan lukken. In zijn playbacknummer bracht hij de grootste bloemkolen mee die men ooit gezien had en zijn blunder vertelde over zijn vader die uit de school klapte over een collega. Helaas bleek de persoon tegen wie hij zijn verhaal vertelde de vader van deze collega te zijn. Annelot Beerlage bracht Brabant van Guus Meeuwis ten gehore en vertelde in haar blunder hoe ze eigenwijs als ze was een handstand tegen de bosjes had proberen te maken. Joeri Jacobs blunderde aan de telefoon door na twee keer een tuut-tuut-tuut als antwoord gekregen te hebben de derde keer de telefoon opnam met de kreet ‘wa moet dat’ en een keurige dame van de veronica gids aan de lijn bleek te krijgen. Met een opblaaskrokodil in zijn playback wilde hij juist weer lekker in de zee drijven.

DSC05898 350x234

Lise Roche hoefde niet perse prinses te worden als ze maar gezellig mee mocht doen in de jeugdraad. Teun Welvaarts gaf Hans Teeuwen plaats op het podium en vertelde een geweldige blunder over zijn nieuwe buurkindje zonder oren. Hij mocht van zijn moeder tijdens de kraamvisite niks zeggen over dit gebrek maar vroeg doodleuk aan de buurvrouw waar het nieuwe brilletje dan op moest steunen. Romy Gordijn speelde en fantastische barbie-girl in haar playbacknummer en wilde hoog op de prinsenwagen Carnaval wel eens van een andere kant bekijken. Naomi-Joelle Timmermans vond zichzelf erg gaaf. Dat had ze niet zelf bedacht maar dat had de gynaecoloog meteen na de keizersnede al gezegd! Een prachtige imitatie van Adele werd gevolgd door een verhaal met een wc-verkleiner op haar hoofd die er door haar opa afgezaagd moest worden.

 

Daan van de Sande blunderde door op het verkeerde moment een petje af te pakken en presenteerde zichzelf als de prins op het witte paard. Zijn playbacknummer was natuurlijk ‘Wat heb je gedaan, Daan?’ Denise van Laarhoven ging nadat ze van een bankje was opgestaan bij een wildvreemde op schoot zitten en wilde samen met Prins Frankie een leuke carnaval maken, ze komen tenslotte uit dezelfde Buurt. Ook wist ze tijdens haar playback vrolijk door te zingen terwijl ze aan het dansen was, erg knap! Lieke van der Linden vertelde dat ze als echte boerendochter het meeste recht had op de titel prinses . Haar playback zorgde voor meedeiners in de zaal. Joop van der Eerden nam de hele zaal mee naar Rome en Parijs en liet de jury zien dat een steek hem beter staat dan een pet.  

DSC06007 350x234

Na een spannende strijd kwam Maartje Brands als winnares uit de strijd. Als H.D.H. Prinses Martje zal zij komend seizoen over Ploegersland regeren. Als Adjudant koos zij Joop van der Eerden. Samen zullen zij ongetwijfeld veel buurten en zorgen voor veel schik in Ploegersland.