1080 logo geel sinds 1967      991 vivantjes logo kleur 2011 ploegers[1]

Het volledige programma van “Met een glimlach het jaar uit”


Woensdag 28 december:
13.00 uur:           Aanvang Clown-clinic
17.00 uur:           Einde Clown-clinic
19.00 uur:           Startschot eerste editie “Liemt hangt de clown uit”.
20.00 uur:           – “Laat je Clown niet vallen” m.m.v. “de Kromploegers” en “Vanbakkus”.
                           – Silent Disco m.m.v. DJ Willem Splash.
23.00 uur:           Einde programma + sluiting bar.
24.00 uur:           Einde eerste editie “Liemt hangt de Clown uit”.


Donderdag 29 december:
10.00 uur:           Clown-clinic (bij voldoende deelnemers! Anders oefenen!).
13.00 uur:           Einde Clown-clinic.
14.00 uur:           Aanvang Liemtse Clownverkiezing.
18.00 uur:           Einde Liemtse Clownverkiezing.
19.00 uur:           Startschot tweede editie “Liemt hangt de clown uit”.

20.00 uur:           Verkiezing Liemtse Buurt Superbuur + titelverkoop m.m.v. “BV Muziekcafé”.
23.00 uur:           Einde programma + sluiting bar.
24.00 uur:           Einde tweede editie “Liemt hangt de Clown uit”.


Vrijdag 30 december:
12.00 uur:           Startschot derde editie “Liemt hangt de Clown uit”.
13.00 uur:           Buurt-lunch.
14.00 uur:           “Slimste Liemtse buurt” kwis.
17.00 uur:           Einde “Slimste Liemtse buurt” kwis.
18.00 uur:           Einde derde editie “Liemt hangt de Clown uit”.
19.00 uur:           Prijsuitreiking: “Slimste Liemtse buurt” kwis en “Liemt hangt de clown uit”.
20.00 uur:           Feestavond m.m.v. “Buckshot” & “B-Positive”.
24.00 uur:           Einde (of zo laat als de vergunning toestaat!).

 

 

Beknopte omschrijving programmaonderdelen

 

“Liemt hangt de Clown uit”Startschot 28-12 om 19.00 uur einde 30-12 om 18.00 uur

“Liemt hangt de clown uit” is een ludieke maar ook uitdagende activiteit. Het is de rode draad van “Met een glimlach het jaar uit”. Op de kiosk hangt gedurende een aantal uren over drie dagen (zie hierboven) steeds per buurt een clown. De buurtverenigingen gaan hier met elkaar de strijd aan wie het langst de clown uithangt. De deelnemende teams bestaan uit 4 personen van 14 jaar en ouder (incl. teamcaptain) die elkaar onder bepaalde condities af mogen lossen. De tussenstand wordt bij regelmaat bekend gesteld. Bij een aantal van de andere activiteiten worden de buurten in de gelegenheid gesteld bonustijd voor hun team te verdienen deze zijn aangeduid met 1). De opbrengst komt geheel ten bate van het goede doel de CliniClowns. (Deze opbrengst wordt gegenereerd door de organisatie middels allerlei activiteiten rondom deze activiteit.). Het eindklassement van deze rode draad is bepalend voor de titel “Superbuurt” van het jaar 2011!

 

Clown-clinic en Liemtse Clownverkiezing1)   Woensdag 28-12 van 13.00-17.00 (BS gr 1 t/m 8)

De inschrijving van deze activiteit is al in volle gang. Kinderen uit groep 1 t/m 8 die niet in Liempde op de Basisschool zitten kunnen een inschrijfformulier krijgen bij de buurtvereniging. Inschrijven kan t/m 18-12 tijdens het Ploegerrangfestival van de Ploegers. Alle kinderen die hun inschrijfformulier op tijd hebben ingeleverd krijgen les van professionele clowns en circusartiesten. Heel interessant, want je leert dan speciale trucjes. Vervolgens mogen alle kinderen die dat leuk vinden op 29-12-2012 in de middag mee doen aan een ludieke wedstrijd; de “Liempdse Clownverkiezing”. Wanneer het aantal aanmeldingen te groot is zal op donderdag 29-12 van 09.00- 13.00 een tweede Clown-clinic georganiseerd worden. Voor de kinderen van groep 1 t/m 8 is dit allemaal gratis. Aan de overige bezoekers zal op 29-12-2011 met de “Liempdse Clownverkiezing” een klein bedrag aan entree gevraagd worden. Deze entree komt geheel ten bate van het goede doel de CliniClowns.

Het inschrijfformulier kun je hier downloaden Inschrijfformulier

“Laat je clown niet vallen!”1) Woensdag 28-12 van 20.00 – 23.00 (16 +)

De eerste avond van “Met een glimlach het jaar uit” beginnen we met een duwtje in de rug voor de clowns die hangen in de kiosk. Als buurtgenoot kun je deze avond bonusminuten winnen om jouw buurman/vrouw die de clown uithangt in de kiosk een hart onder de riem te steken. Hoe meer mensen uit de buurt aanwezig zijn, hoe meer punten/minuten je kunt verdienen. De Harde Kern van de Buurt zal hier aanwezig zijn! De avond wordt muzikaal opgeluisterd door de Kromploegers en Vanbakkus. Entree gratis!

 

Silent Disco” Woensdag 28-12 van 20.00 – 23.00 uur (vanaf 1ste jaar voortgezetonderwjis tot 16 )

Deze activiteit wordt speciaal georganiseerd voor deze groep jongeren. Weet je niet wat dit inhoud? Vraag het aan hen! De Silent Disco vindt plaats op een afgescheiden locatie in een aparte tent. Dit om te garanderen dat deze groep ook eens een activiteit heeft die alleen voor hun bestemd is. Iedereen uit deze leeftijdgroep is welkom.
Gezien de hoge kosten van deze activiteit vragen wij een eigen bijdrage van € 1.00. Deelnemers die zich inschrijven krijgen voorrang. Het inschrijfformulier kun je hier downloaden. Inschrijfformulier Silent Disco

 

Verkiezing ‘Liemtse Buurt Superbuur’1) en Titelverkoop” Donderdag 29-12 van 20.00 uur tot 23.00 uur (16 +)

Deze activiteit stelt de buurten in de gelegenheid iemand die dit echt verdiend in het zonnetje te zetten. De buurtverenigingen worden verzocht voor 9 december een schriftelijke onderbouwde voordracht te doen aan de betreffende commissie. Het moet gaan om een persoon die het afgelopen jaar of jaren met name voor de buurt belangrijk is geweest c.q. een grote rol heeft gespeeld. Maximaal 1 voordracht per buurt. Zij zullen met de nodige egards ontvangen worden. Uit hun midden wordt de “Liemtse Buurt Superbuur” van 2011 gekozen.

Ook zal er een titelveiling plaatsvinden. Deze avond wordt opgeluisterd door BV Muziekcafé. Entree gratis!

 

“Buurtlunch” Vrijdag 30-12 van 13.00 tot 14.00 (alle leeftijden)

Iedereen is hier uitgenodigd om samen met de organisatie een lunch te gebruiken om vervolgens met een goed gevoel aan de laatste dag van ons evenement te beginnen. De kosten voor deze lunch bedragen € 2,50 p.p.. Inschrijving, via de buurtverenigingen is noodzakelijk. Meer info over dit onderdeel volgt op een later tijdstip op onze site www.ploegers.nl

 

“Slimste Liemtse buurt” kwis1) Vrijdag 30-12 van 14.00 tot 17.00 (alle leeftijden)

Dit programmaonderdeel is dusdanig van samenstelling dat jong en oud er aan deel kunnen nemen. Het wordt een mengeling van opdrachten en vragen. De aanwezigen worden getest op hun kennis en vaardigheden op allerlei gebied: van wetenschap tot sport en van media tot Liempde. Gedurende deze middag zullen er ook een aantal ludieke acties plaatsvinden. Meer info over dit onderdeel volgt op een later tijdstip op onze site www.ploegers.nl

 

Prijsuitreiking “Slimste Liemtse buurt” kwis en “Liemt hangt de clown uit” Vrijdag 30-12 van 18.00 tot 20.00

Vrijdag 30-12 om 18.00 uur wordt “Liemt hangt de Clown uit” beëindigd. Onze overgebleven helden van het eerste uur worden dan ontslagen van hun plicht. Dit gebeurd op gepaste wijze met de nodige ceremonie en spektakel!
Hierna volgt om 19.00 uur de prijsuitreiking van de “slimste Liemtse buurt”kwis. En zodra alle bonus- strafminuten verrekend zijn wordt het eindklassement vastgesteld en de “Liemtse Superbuurt” 2011 bekend gemaakt. Wanneer alles volgens plan verloopt zal hier een ambassadeur van de CliniClowns bij aanwezig zijn!

 

Feestavond vrijdag 30-12 van 20.00 – zolang de vegunning het toestaat (16+)

Ter afsluiting van “Met een glimlach het jaar uit” organiseren wij een geweldige slotfeest . Deze avond wordt muzikaal ingevuld door een geweldige band en formidabel duo: Buckshot en B-positive.
Dus een knalfeest is gegarandeerd!

En dan ………. gaan we, de volgende avond, met een voldane glimlach het jaar uit!

 

cliniclowns actielogo_2011