Programma:

13.00 uur:  Aanvang Clown-clinic.
17.00 uur:  Einde Clown-clinic .
19.00 uur:  Startschot eerste editie “Liemt hangt de clown uit”.
20.00 uur:  “Laat je Clown niet vallen” m.m.v. “de Kromploegers” en “Vanbakkus”.
                       Silent Disco m.m.v. DJ Willem Splash.
23.00 uur:  Einde programma + sluiting bar.
24.00 uur:  Einde eerste editie “Liemt hangt de Clown uit”.

 

“Liemt hangt de Clown uit” Startschot 28-12 om 19.00 uur einde 30-12 om 18.00 uur

“Liemt hangt de clown uit” is een ludieke maar ook uitdagende activiteit. Het is de rode draad van “Met een glimlach het jaar uit”. Op de kiosk hangt gedurende een aantal uren over drie dagen (zie hierboven) steeds per buurtvereniging een clown. De buurtverenigingen gaan hier met elkaar de strijd aan wie het langst de clown uithangt. Bij een aantal van de activiteiten kunnen door de buurtverenigingen bonusminuten worden verdiend die dan bij de totale eindtijd worden opgeteld. Verder worden deze “clowns betrokken bij een aantal “weddenschappen” die geld opleveren voor het goede doel. Tevens is deze uitslag bepalend voor de competitie “superbuurt”.

In de kiosk wordt voor elke buurt een ‘hangplaats’ gemaakt. Opgave is niet meer nodig. Wel heeft het de voorkeur dat elke dag bij de start van de activiteit er iemand per buurt aanwezig is om goed te kunnen starten. Hierbij is afgesproken dat de tijd dat iemand in het eerste uur hangt dubbel telt voor zijn/haar buurt. Aanvangstijden zijn hetzelfde gebleven: woensdag 19 uur, donderdag 19 uur, vrijdag 12 uur. Gedurende de tijden dat deze activiteit loopt zullen spreekstalmeesters bezoekers van de activiteit stimuleren ook een tijdje in de kiosk te gaan hangen om tijd te verdienen voor zijn/haar buurt.

 

Clown-clinic en Liemptse Clownverkiezing1) van 13.00-17.00 (BS gr 1 t/m 8)

De inschrijvingen hiervoor lopen goed. Het aantal aanmeldingen zit al op bijna 100 kinderen. Dit betekent dat op donderdagochtend 29-12 van 09.00 uur tot 13.00 uur een tweede Clown-clinic georganiseerd gaat worden. Inschrijven kan nog tot en met zondag 18 december tijdens Ploegerrang. Kinderen uit groep 1 t/m 8 die niet in Liempde op de Basisschool zitten kunnen een inschrijfformulier krijgen bij de buurtvereniging of downloaden via deze site.  Alle kinderen die hun inschrijfformulier op tijd hebben ingeleverd krijgen les van professionele clowns en circusartiesten. Heel interessant, want je leert dan speciale trucjes. Vervolgens mogen alle kinderen die dat leuk vinden op 29-12-2012 in de middag mee doen aan een ludieke wedstrijd; de “Liempdse Clownverkiezing”.  

Voor de kinderen van groep 1 t/m 8 is dit allemaal gratis. Aan de overige bezoekers zal op 29-12-2011 ‘s middags met de “Liempdse Clownverkiezing” een klein bedrag à € 2,00 aan entree gevraagd worden. Deze entree komt geheel ten bate van het goede doel de CliniClowns. De deelnemers aan de Clownverkiezing kunnen extra bonustijd winnen voor hun buurtteam dat meedoet aan “Liemt Hangt de Clown uit”. Elke middag en morgen zijn er voor de kinderen knipkaarten à € 2,00 verkrijgbaar waarmee diverse versnaperingen te verkrijgen zijn.

 

Dagprogramma Clown-clinic en clownverkiezing:

Woensdag 28 december:

12.45 uur: Verzamelen en uitleg clinic

13.00 uur: Start Clinic

15.00 uur: Pauze (met drinken en evt. iets lekkers)

15.15 uur: Start tweede deel clinic

17.00 uur: Einde clinic

 

Donderdag 29 december

09.00 uur: 2e ronde clinic

13.00 uur: Einde clown-clinic

14.00 uur: Aanvang clownverkiezing

15.00 uur: Pauze

15.15 uur: Aanvang tweede ronde clownverkiezing

16.30 uur: Jury overleg

17.00 uur: Prijsuitreiking


“Laat je clown niet vallen!”1)    28-12 van 20.00 – 23.00  (16 +)

De eerste avond van “Met een glimlach het jaar uit” beginnen we met een duwtje in de rug voor de clowns die hangen in de kiosk. Als buurtgenoot kun je deze avond bonusminuten winnen om jouw buurman/vrouw die de clown uithangt in de kiosk een hart onder de riem te steken. Hoe meer mensen uit de buurt aanwezig zijn, hoe meer punten/minuten je kunt verdienen. De Harde Kern van de Buurt zal hier aanwezig zijn! De avond wordt muzikaal opgeluisterd door de Kromploegers en Vanbakkus. Entree gratis!

 

Silent Disco van 20.00 – 23.00 uur (vanaf 1ste jaar voortgezetonderwijs tot 16 )

Deze activiteit wordt speciaal georganiseerd voor deze groep jongeren. Weet je niet wat dit inhoud? Vraag het aan hen! De Silent Disco vindt plaats op een afgescheiden locatie in een aparte tent. Dit om te garanderen dat deze groep ook eens een activiteit heeft die alleen voor hun bestemd is. Iedereen uit deze leeftijdgroep is welkom. Introducés uit deze leeftijdsgroep zijn ook van harte welkom. Dus neem gerust je klasgenoot mee. Inschrijven is niet persé nodig, maar doe je dit wel heb je voorrang. De entree is € 1.00  en komt ten goede aan de CliniClowns.