Een gezellig gevulde Ploegersresidentie zag afgelopen vrijdag en zaterdag de jeugdige zittingdsavonden van Liempde. Een gevarieerd programma met zang, dans, toneel en sketches werd voor H.D.H. Prinses Martje en haar Adjudant Joop op het toneel gebracht.

JZA 2012.1

Presentatie van de avond werd gevormd door een piloot en stewardess van Buurtjet Liempde (Hilde van Abeelen en Maud van de Loo). Normaal vlogen zij van buurt tot buurt, met veel schik, maar speciaal deze avonden vlogen zij de artiesten in. De eerste die zij binnen vlogen waren “stoere jongens” Anouk, Mees en Noor die  al heel jong in de gaten hadden hoe het zit: meisjes zijn stom.

Freek en Iris van Nunen deden als goochelaar en assistent een paar fantastische acts. Maar de assistente ging met de eer strijken met een ongeëvenaarde flessenact. Vier drummers in spé, Bente, Donya, Isa en Sietske, lieten hun kunsten zien. Anouk en Linda zongen live Price Tag en brachten stoere rapper Joey mee. 

 

Jade van Vechel  is een tonprater voor de toekomst. Vol vuur en zonder tekstblaadjes bracht zij haar buut ten gehore. Als blonde Britt, een echt meisje in de jungle, vertelde zij over haar avonturen. Dat ze een leugendetector test moest doen om mee te mogen doen aan het programma en dat deze al uitsloeg toen ze zei; ‘ ik denk dat..’ verbaasde niemand. En een krokodil neerschieten voor krokodillenleren schoenen en dan tot de ontdekking komen dat deze geen schoenen draagt is ook niet echt slim.

Stijn en Sjors zorgden met hun hoedjesdans voor de eerste meedeiners in de zaal. Een leuk carnavalesk nummer. JAS Liempde was aanwezig op Velderen en liet zien dat als je je ogen daar sluit, je prachtige muziek kunt horen in het ruisen van de bomen. Een prachtig decor bestaande uit leden van JAS maakte het een waar spektakel om te zien. Begeleidster Corina Putmans die al vele jaren zorgt voor de leuke JAS toneelstukjes, maar dat nu voor het laatst deed, kreeg als dank voor al haar jaren inzet een mooie bos bloemen.

JZA 2012.2

Blitse outfits en strakke danspassen werden getoond door de dames van Mechifit. Winnaars van het Ploegerrangfestival Moeders wil is Wet brachten weer een geweldige uitvoering van dit Kinderen voor Kinderen nummer. Jurre en Thijs zongen Wat ben je lelijk van dichtbij. Prachtig opgemaakt en in vol ornaat kon Thijs zijn nieuwe vriend niet bekoren. 

Een hele knappe uitvoering van Puppet on a String werd gebracht door de zussen van Prinses Martje en Adjudant Joop, Lenne en Dille. Niet van echt te onderscheiden danste Lenne aan de touwtjes van Dille.De Slagwerkgroep van de fanfare liet met veel geweld weer zien en horen hoe fantastisch deze groep het doet. Een grote groep waar muzikaal leider Willy van de Steen trots op kan zijn. Vol ritme en enthousiasme wisten zij de hele zaal mee te krijgen in luid handengeklap.

JZA 2012.4

Aan oud-Prinses Krulleke en Adjudante Sem was de eer om de voltallige huidge jeugdraad onder de loep te nemen en over iedereen wisten zij, tot grote hilariteit van de zaal, wel iets te vertellen.

De gehele avond werd muzikaal begeleid door het opleidingsorkest van de fanfare.  Veel nieuwe top-40 hits werden uit volle borst meegezongen door de Jeugdraad en aanwezige kinderen. Prinses Martje en Adjudant Joop kunnen terug kijken op een geslaagd Jeugdzittingsavonden weekend. Foto’s van deze avonden zijn te zien in onze Fotoalbum.