Verkiezing Jeugd 2012-2013.2

Zondagmiddag 25 november is in ploegersresidentie De Punder het jeugdcarnaval écht van start gegaan, met de verkiezing van de jeugdprins(es) 2012-2013. Maar liefst dertien kandidaatjes streden om deze eervolle jeugdtitel. Met veel humor en plezier vertelden zij het aanwezige publiek hun grootste blunder en waarom zij graag jeugdprins(es) wilden worden. Ook gaven zij een spetterend playback act. Na een spannende strijd kreeg Lars Jennissen de meeste punten voor zijn drie optredens. Onder de naam Prins Larske, zwaait hij samen met Z.D.H. Prins Lars d’n Urste de scepter over Ploegersland. Prins Larske krijgt daarbij hulp van adjudant Maik van Abeelen.

Niels van Laarhoven beet als eerste de spits af voor de felbegeerde eretitel. Meteen kreeg hij het publiek warm met zijn vakantieblunder. Surfen leek hem goed af te gaan, behalve met tegenwind. Vakantie is trouwens niet echt zijn ding, bleek uit zijn playback act. Last van muggen. Gelukkig blijft hij tijdens carnaval lekker in Ploegersland.

Het verhaal van Renske van Krieken scoorde ook goed. Renske rijmde op ‘spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ waarom zij het liefst in de jeugdraad wilde. Dat leverde haar het hoogste punt op van de jury. Ook het verhaal van Nina Megens viel in de smaak. Nina vertelde dat zij het saaie leven van een sprookjesprinses meer dan beu was. Nina weet er namelijk met een walsje binnen een minuut een ‘fist’ van te maken. Zo blijkt uit haar playback act.

Verkiezing Jeugdprins 2012-2013.4

Tessa van Vleuten ging met de billen bloot. De temperatuur in de zaal liep flink op tijdens haar liedje over de sauna. Het zou beter zijn als Tessa niet met haar (blote) billen op de nieuwe vensterbank gaat zitten. Twee keer een kapotte vensterbank is iets te veel van het goede.

De grootste blunder van Jessie van de Laak was dat zij tijdens het wedstrijdzwemmen het aantal baantjes niet goed had geteld. Koudwatervrees? Gelukkig was zij tijdens haar playback act ‘We hebben een clubke opgericht’ haar zenuwen weer goed de baas.

Met een goede kruiwagen en steekpenningen overtuigde Sjors van Nunen de jury en het publiek  waarom hij prins zou moeten worden. Met zijn goed voorbereide blunder wist hij de spanning in de zaal goed op te laten lopen.

Maik van Abeelen zorgde voor een smakelijke vertoning. Met worstjes op zijn borstjes en preitjes op zijn dijtjes zong hij dat de liefde van de man door de maag gaat. Pas echter op voor je wenkbrauwen als je een eitje bakt Maik!

Sophie Coolen gaf de middag een serieuzer tintje met het nummer Rolling in the Deep, van Adele. De lachers had ze op haar hand tijdens haar flater. Toen ze een jaar of zeven was, konden ze de auto niet meer terug vinden.  Alleen zij wist de straatnaam nog: Eenrichtingsweg!

Verkiezing jeugd 2012-2013.3

De blunders van Janne van Dongen en Stijn Knoops zorgden voor veel plezier. Tijdens een vakantie ging Janne naar de dierentuin, waar doodskopaapjes vrij rond liepen. Deze aapjes lijken trouwens op Prins Lars en zijn adjudant Piet, aldus Janne.  De familie van der Velden heeft dezelfde trekjes. Het aapje poepte op haar hoofd, maar daar heeft zij schijt aan. 

Ook Stijn liet zijn broertje een poepje ruiken. In bad liet hij een scheet en scoorde daarmee een doelpunt. Na een tegendoelpunt van zijn broertje, perste Stijn er letterlijk alles uit. Tijd dus voor de rust en om van helft te wisselen!

Maud Swinkels zorgde voor de nodige hilariteit op het podium. Zij vertelde dat zij slaapwandelt. En dan gebeurt er wel eens een klein ongelukje, zoals een plas(water)val  langs de trap naar beneden. Een familiekwaal, moest haar neef en stalmeester Rick bekennen.

Bij de grappige acts van Lars Jennissen kwam het boerenleven terug. Spelend op zijn banjo zong Lars dat een koe op zolder de nodige problemen oplevert. Het tractorrijden zorgde voor de nodige verwondingen bij zijn ouders. Het playbacken, het praten en flirten met de vrouw van Prins Lars d’n Urste gaat hem gelukkig beter af!

Verkiezing Jeugd 2012-2013.1

Aniek Schellekens eindigde vlak achter Lars. Haar liefdesliedje aan de Franse president ging haar goed af. Deze carnaval draagt zij gelukkig niet haar afschuwelijke clownspak, maar het mooie tenue van de Jeugdraad. Een eer die Aniek en de andere deelnemers toekomt. Ze hebben allemaal hard gestreden en er een bijzondere middag van gemaakt. Wat een talent en humor heeft ons Ploegersland! Dat belooft een schitterende carnaval te worden. Waarbij geldt ‘n Fist is gin fist, as gullie nie bent gewist!’