Op carnavalsmaandag 11 februari organiseert Prinsenvereniging De Ploegers de Boerenbruiloft van Willem van Bep en d’n Lange van Mientje en Ties van Houtum uit Lennisheuvel en Mieke van Mia en Piet de slachter van Martha en Willem Beerens. Het paar wordt in de middag door de Bijzonder Ploegersambtenaar Piet van Berkel in de onecht verbonden. Mieke Beerens is in Liempde bekend vanuit de Jeugdvakantieweek, waarvan ze initiatiefneemster is en o.a. samen met haar partner William de organisatie verzorgt. William kennen we ook als bandlid van de populaire formatie Van Bakkus.

Boerenbruidspaar 2013 350x250

Vrijgezellenavond

Natuurlijk kan er niet getrouwd worden zonder eerst een vrijgezellenavond te hebben gehad. Deze vindt plaats op Carnavalszondag. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het laatste vrijgezellenfeestje van Willem en Mieke. De vrijgezellenavond start om 20.00 uur rondom de Vuurput op het Raadhuisplein. Laat u net als het bruidspaar verrassen door de invulling van de vrijgezellenavond. Het verzoek is wel om u te kleden in de blauw-gele Ploegerskleur.

 

Brabantse Koffietafel

Op Carnavalsmaandag verzamelen we om 12.00 uur, wederom bij de Vuurput. In een ludieke optocht zal het Boerenbruidspaar worden opgehaald. Daarna zal de stoet verder trekken naar Ploegersresidentie De Punder, waar we starten met een Brabantse Koffietafel. Dit is een verandering ten opzichte van voorgaande jaren. Geen stamp meer aan het einde van de bruiloft, maar een koffietafel aan het begin. Iedereen die wil deelnemen aan de koffietafel kan zich opgeven bij Theo Megens, telefonisch via 0411 – 63 31 24 of via de mail theomegens@home.nl. Graag voor 5 februari. De kosten zijn € 6,00 per persoon en kinderen tot 4 jaar is gratis.

 

Feest voor jong en oud

Met een goed gevulde buik kan dan de plechtigheid starten. De ceremonie begint om 14.15 uur. En als Willem en Mieke dan in de onecht zijn verbonden kan het bruiloftsfeest losbarsten. Jong en oud is welkom bij de vernieuwde boerenbruiloft. De middag wordt opgeluisterd met vinyl-muziek door Albert en Maarten, bekend van de Vinylparty. En misschien is er nog een verrassingsact voor het bruidspaar. Maar daarover houden we nog effe onze bakkus.