Vrijdag 25 oktober was het dan zover. De onthulling van het grote geheim. Een aantal weken lang heeft iedereen tips gekregen over de nieuwe Prins van Ploegersland. Maar wie was dan toch die geheimzinnige man achter deze tips. En eindelijk stond hij dan op het podium, Wim Jennissen. Als Z.D.H. Prins Willem Oranje zal hij een heel seizoen regeren over Ploegersland. Wat nog rest is natuurlijk de uitleg van de Tips. En de onthulling of iemand de tips heeft ontrafeld.

Adju Francois-Willem Oranje
In Tip 1 werd gezocht naar een kleur. Die kleur was oranje. De link naar Prins Willem Oranje zal nu wel overduidelijk zijn. Niet alleen de details van de tip maar ook de samenhang was belangrijk om in de gaten te houden. Een voorbeeld hiervan zijn Tip 2 en 3. De symbolische betekenis van de kraanvogel in het oude Egypte was natuurlijk de letter B. In combinatie met Tip 3 had je kunnen raden dat het personage in het Land van Ooit waar naar werd gezocht, begon met de letter B. Nou is dat personage niet een persoon, maar een dier. Namelijk Balt, het paard van Ridder Graniet-Sterker-Dan-Ik-Kan-Niet. En Balt is natuurlijk de vader van onze Hoogheid. De B stond dus niet voor Ruud Bouwmans zoals velen dachten.

Voor Tip 4 moest je in de geschiedenis van de Ploegers duiken. Onze Prins heeft zich in het verleden al verdienstelijk gemaakt voor de Ploegers. Niet in de laatste plaats door Prins Larske op de wereld te zetten.

Maar ook door zijn bijdrage aan de carnavalsoptocht van Ploegersland. Zien jullie hem nog zitten in de gouden koets, samen met zijn Tamara? En heb je Prins Willem Oranje wel eens horen praten? Dan is Tip 5 toch ook overduidelijk. Achter in den hof was dus niet Den Achterhof. En dus niet Bart van Erp. Nee, als het even moeilijk werd om zijn mond niet voorbij te praten, ging Willem Oranje letter achter naar den hof om ongestoord te wennen aan het idee dat hij zou gaan heersen over Ploegersland. En die twee prinsen uit Tip 6? Dat waren natuurlijk zijn zoon Prins Larske en zijn Adjudant oud-Prins François.

Tip 7 was bedoeld om de aandacht van onze Prins af te leiden. Het gerucht dat Wim Jennissen de nieuwe Prins zou worden werd wel erg sterk. En door over het onderwijs te beginnen, kwamen Ruud Bouwmans en Bart van Erp weer sterk op zetten als de gedoodverfde kandidaten. Excuus Bart en Ruud. De link uit Tip 8 naar Prins Willem Oranje lag niet alleen bij zijn naam. En ook niet bij Prins Pils. Nee, het schaatsen was echt de link die werd bedoeld. Wie kent niet de schaatsbaantjes van Wim Jennissen. Tip 9 hoeft verder geen uitleg. Deze tip verschafte inzicht in de namen die werden genoemd. En het balletje opwerpen zal intussen ook wel duidelijk zijn. Zelfs voor Willy Beerens is inmiddels een mysterie onthuld. En als het dan nog niet duidelijk was, had iedereen het toch wel uit Tip 10 kunnen halen. Want naast Ali B kennen we toch ook Ali J, de moeder van Prins Willem Oranje. Wist u trouwens dat Ali B gerapt heeft voor Ali J? Kijk maar eens een keer op Youtube, Ali B voor Ali J. Tenslotte Tip 11. Dat was toch wel de meest duidelijkste tip. Kom gezellig naar de openbare installatie van de nieuwe Prins. Een tip waar veel mensen gehoor aan hebben gegeven.

logo Jpeg

Wij vonden het weer geweldig om te doen. Het leefde duidelijk in ons mooi Ploegersland. De tips waren zeker de laatste weken het gesprek van de dag. En dat blijkt ook wel uit het aantal inzendingen, maar liefst 135. En onder deze inzendingen waren negen goede. Anne Bressers, Peer en El Bressers, Jan Smulders, William van Houtum, Yvette Prinsen-van Kollenburg, Jeroen en Jessica Braken, Hilde van Abeelen, Leni van Houtum en oud-Prins Lars van der Velden hadden het goed. Zij maken dus kans op 1 x 2 kaartjes voor de Zittingsavonden. Z.D.H. Prins Willem Oranje en Adjudant François zullen zaterdag 9 november tijdens C.L.C. de trekking verrichten.