Zondag 23 november ging de carnaval echt van start voor onze jeugdige Ploegers met de verkiezing van de jeugdprins (es) 2014-2015. Maar liefst 26 kandidaatjes gingen voor de felbegeerde titel. Een record! Met veel enthousiasme vertelden deze kanjers hun grootste blunder en zetten zij een playback-act neer. De vijf beste kandidaten vertelden vervolgens waarom zij graag Jeugdprins(es) van Ploegersland wilden worden. Een bloedstollende finale, waarbij Maxime Schoenmakers als winnares uit de bus kwam. Onder de naam prinses Maxi zwaait zij samen met Z.D.H. Prins Witte d’n Urste de scepter over Ploegersland. Zij krijgt daarbij hulp van adjudant Meike van Dijk. Samen zullen zij Liemt laote knalle!

Prinses Maxi en Adjudant Meike

Fenna Maas ging als eerste van start en bracht met haar act Cocosnoten-Coco meteen de feeststemming in de lift. Helaas liep het met ‘Sterren dansen op het ijs’ minder goed met haar af. Ali B. liet haar tijdens het liften vallen, waardoor ze nu een plat bekkie heeft.

Gelukkig bestaan er reddende engelen. Een badmeester dook in het diepe, waardoor de moeder van Lieke Oerlemans haar bril weer terug had. En redde Tim Roovers een Belgische kanovaarder uit de Dommel. De man dacht dat zijn zwemdiploma niet geldig was in Nederland. Kan Tim ook Donya van der Schoot redden? Zij is doodsbang voor haar tante, want die jaagt altijd op mannen.

 

Een naar luchtje

Aan veel acts zat een naar luchtje. Job van der Vleuten kreeg bij opgave voor de verkiezing van Désiré van Laarhoven toezegging dat hij de jeugdprins zou worden. Zijn spreuk was al rond: ‘Met Job van de Vleut veel leut!’ Jurre van Veghel lukt het niet om de jury om te kopen. Terwijl hij in zijn playback-act overtuigd was dat de hele wereld om geld draait. Thijs Welvaarts zong over de problemen van Annelies van der Pies en haar slappe sluitspier. De moeder van Nienke Broeders plaste tussen de struiken en trok haar broek te vroeg omhoog. Fenne van Ruremonde kon het niet meer ophouden en poepte op het toilet in de sanitairwinkel. En Rosa Vullings vergat haar drol door te trekken. Gelukkig had Benthe een goede tip: bij haar zette de meester het raampje open vanwege de stank. Of zorg dat de muziek hard aanstaat op je koptelefoon. Zo hoort Fleur van de Sande haar keiharde scheet niet.

 

Liever in ploegersland dan op vakantie
De vakantie was een bron van inspiratie. Zowel Valerie Legius als Fleur van de Sande hebben niet zo’n goede ervaring met Kamperen. Sanne Kluytmans crashte bijna op een rotsblok. Terwijl zij wel de juiste kapitein is, maar de verkeerde benzine voor de boot tankt. Veerle van Abeelen kon het gezellige Tirol niet waarderen. Wintersporten zo bleek uit haar Jodellied levert alleen maar ellende op. Nee, zij blijven liever in Ploegersland om feest te vieren. En dat komt goed uit, want een feestje bouwen kan Isa Schoenmakers wel. Haar playback-act zorgde voor groot applaus. Hester Schimmel danste en zong als de echte Madonna. Wat een feestbeest! En ook Maartje van Erp wist met haar liedje over de tien kleine kabouters over te brengen dat we moeten genieten van het leven, voordat het te laat is.

Verkiezing jeugdprinses 2014.kabouter

Spiegeltje aan de wand, wie is het mooist in ploegersland?
Uiterlijk is bij de jeugd heel belangrijk. Sietske van Zuijlen zong dat zij zo slank wil zijn als haar dochter, maar moest toch uit een te klein t-shirt geknipt worden. Ook Noa Smulders heeft een heel zwaar leven. Haar vader vindt haar namelijk mooi lelijk. Meike van Dijk heeft niets met suffe jongens. Voor een paar centen geeft zij een nerd echt geen kusje, ook al loopt ze dan een mobieltje mis. Lieke Jennissen voelde zich tokkie door de scheur in haar rokkie, een playback-act die de jury hoog waardeerde. Loes van de Ven schaamde zich omdat ze haar jurk was vergeten en Isabelle Beerlage omdat ze door alle haast in haar pyjama op school kwam. De prinsessenjurk zou hen zeker mooi staan…

Een spannende finale
Na de twee rondes presenteerde de jury de beste vijf deelnemers. De andere kandidaten eindigden op een zesde plaats. Een eer die hen allen toekomt. Maxime schoenmakers, Dominique van Laarhoven, Jurre van Vechel, Sanne Kluytmans en Lieke Jennissen mochten verder naar de 3e ronde en vertelden waarom hij/zij graag Jeugdprins(es) van Ploegersland wilden worden.

Verkiezing jeugdprinses 2014.Dominque

Dominique van Laarhoven wilde het de jury wel makkelijk maken en beloofde volle zalen bij de jeugdsoos en dat haar vader Geert elke avond op tijd naar huis zou gaan. Ondanks dat zij laatste vrouw is op het hockeyveld passeerde Maxime Schoenmakers haar met slechts een half punt. Maxime klinkt beter dan koningin Maxima. En haar haar is echt blond vergeleken met die van Maxima. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wie je bent en of je wint. Carnaval is het mooiste feest. En “Alleen mi z’n alle kunne we Liemt laote knalle!”.