Op vrijdag 16 en zaterdag 17 januari was de zaal van Gasterij de Punder omgebouwd tot circustent, dit jaar het thema van de jaarlijks terugkerende Jeugdzittingsavonden. De gasten kregen hierin een bomvolle show voorgeschoteld met allerlei sketches, live en playback optredens en met zelfs een echte circusact. De presentatie van deze avonden was in handen van Truus (Janske van Kollenburg) en Mietje (Noortje van Zuijlen). Twee oudere dames die hangend aan ringen hoog vanuit de lucht de artiesten aankondigden op een zeer humoristische manier.

JZA 2015.1
Om de avond echt goed te kunnen laten starten waren het de Dansmariekes, beter bekend als de Partypoppers, die de spits afbeten. Er werd een moderne dans neergezet met een geweldige choreografie die de avond goed op gang bracht. Vervolgens was het aan Cas van der Heijden om een echte circusact neer te zetten.

Met kunsten op een éénwieler en het uitvoeren van allerlei kunsten met een diabolo op een circusbal kreeg hij zowel de jeugdige als verwonderde volwassen gasten in de circustent in verroering aangezien het hier geen alledaagse stunts betrof. Bente de Jong, Lieke van den Langenberg, Karlijn van de Pas, Sofie Saris en Fieke van der Sloot brachten het eerste playbacknummer als echte Heksen met het nummer ‘Als je een heks bent’. Dit optreden hadden ze te danken aan een eerdere eerste plaats op het Ploegerrangfestival.

 

Circusdans en gehaktballen
Het waren de allerkleinste deelnemers van dansgroep MIK die langer op mochten blijven, zodat de gasten getrakteerd werden op een schitterende circusdans. Manon van de Pas en Margo Saris waren verkleed als Catharine Kwijl en oma Kwijl om de Liemtse bevolking een bakcursus voor te schotelen in het welbekende tv-programma ‘Heel Ploegersland bakt’. Oma Kwijl heeft het geheim prijs gegeven voor de Carnabal. Een carnavaleske gehaktbal. Door een iets te ijverige Catherine Kwijl werd er teveel peper in de Carnabal aangebracht, waardoor er ter plekke een andere naam aan gegeven werd. Na de naam om te dopen in ‘Fireball’ werd het gelijknamige dance-nummer ingestart waarop flink werd gedanst door Catherine en haar oma en de zaal lekker kon meedeinen.

BeCOOL
Bij muzikale opluistering van het opleidingsorkest met nieuwe naam ‘Be COOL’ (Concordia Opleidings Orkest Liempde) startte de Jeugdraad met Prinses Maxi en Adjudant Meike de polonaise. Bij de andere instrumentale nummers waren het de jeugdige gasten die dansten op de muziek.
Direct hierna was het Okke Spaas die met het nummer ‘Mooie dag’ het eerste live-nummer van deze avond op een vrolijke manier zong.
Voormalig Prins Koenie en Adjudant Coen kwamen verkleed als snoepverkopende circusmedewerkers alle blunders van de hele Jeugdraad vertellen. Dit allemaal op een zeer komische, lachwekkende manier.

IMG 1195 350x233

Huilbaby
Met het playbacknummer ‘Mijn Boek’ van Kinderen voor Kinderen zorgden Janne de Bresser, Mirte Franken, Senna Smulders en Sterre Verhagen voor veel dans en vrolijkheid op het podium. Direct daarna was het de eer aan de overige leden van Dansgroep MIK om met het nummer ‘Stilte in het circus’ de zaal te vermaken. Dit lukte uitstekend. Samen met BeCOOL en overige gasten werd er een circusoptreden opgevoerd onder de naam ‘Circus Suite’.
Het laatste optreden voor de pauze was van Bart van de Pas, Luuk van de Sande en Jurre Traa met het playbacknummer huilbaby, waarin op komische manier werd aangegeven hoe je een baby niet moet opvoeden.

Grande finale
Het wel bekende duo Job van der Vleuten en Marijn van Dongen vertolkten als kabouters het nummer ‘Boven op de Berg’ wat uitmondde in een huwelijksaanzoek. Het JAS had ook een circusact ingestudeerd. Door zichzelf te verkleinen en vrolijk te dansen op een carnavaleske beat kreeg het geheel een erg komische uitstraling wat zeker merkbaar was in de zaal.
Onze eigen Liemtse rapper Merijn van Dongen bracht nog een stoere rap op de bühne, waarna het opleidingsorkest en een eigen ingestudeerd nummer van de Partypoppers iedereen richting de finish van deze avond brachten. Echter was het de slagwerkopleidingsgroep die op een zeer vakkundige manier een exotisch tintje gaven aan deze circusvoorstelling. Onder muzikale begeleiding van BeCOOL werd de Grande finale ingezet en werden alle deelnemers vernoemd en bedankt. Geheel in de sfeer van de avond werd er onder leiding van Jeugdprinses Maxi afgesloten met een polonaise, waarmee de – door de hardwerkende jeugdcommissie – goed georganiseerde avond ten einde kwam.

JZA 2015.2