Zondag 22 november ging de carnaval echt van start voor onze jeugdige Ploegers en Ploegerinnen met de verkiezing van de jeugdprins(es) 2015-2016. Twintig kandidaten vertelden vol enthousiasme over hun grootste blunder en zetten een playback-act neer. Een toonaangevende middag! De zes beste kandidaten vertelden in alle toonaarden waarom zij graag Jeugdprins(es) van Ploegersland wilden worden. Een spannende finale, waarbij Anouk van den Brand de juiste toon aansloeg en als winnares uit de bus kwam. Onder de naam Prinses Noukie zwaait zij samen met Z.D.H. Prins Primus de scepter over Ploegersland. Zij krijgt daarbij hulp van adjudant Mees van Abeelen. Samen zetten zij in Liemt de toon!

SONY DSC

Adjudant Mees en H.D.H. Prinses Noukie

Dans, bier en eten voert de boventoon

Deze carnaval wordt één groot feest. Dat bleek wel uit de verschillende playback-acts. Sebas van den Biggelaar zorgde met zijn Pinguindans dat het publiek met de handjes in de lucht zaten. En Lana Kreijveld gooide tijdens haar playback-act alle remmen los. Marieke Timmermans kreeg de zaal in beweging met het nummer ‘Naar voren, naar achter’. Jurre Traa hoste tijdens zijn act ‘Het is weer carnaval’ als pinguin het toneel op en neer op zoek naar een biertje. De dag van Dewi Scheutjens kan niet meer stuk, als zij elke dag wakker wordt met een biertje in haar hand. En Casper de Maeyer bracht het feest tot grote hoogte met zijn song ‘Ik heb pils’. Bij al die drank was ook een ondergrondje nodig. Mette Hensen regelde pizza’s bij “The big fat kok”. Die pizza’s vielen goed in de smaak, bleek tijdens het Pizzalied van Tom van der Heijden. Ewan van Zuijlen zorgde voor taart. Maar omdat hij struikelde, moest de slagroom van zijn gezicht gelikt worden.

Zit er een luchtje aan de verkiezingen?

Aan veel blunders zat dit jaar een luchtje. Luuk van de Sande moest in de dierentuin nodig naar het toilet. Toen zijn vader uiteindelijk vroeg of hij een lief klein bruin reetje wilde, hoefde dat niet. Die had hij al. Daan Strik moest een harde scheet laten tijdens een toneelvoorstelling. Ook al hoorde niet iedereen het, ze roken het des te meer! Tijn Swinkels, ook wel Stink genoemd, liet als ukkie een heel klein scheetje in bed. Waardoor zijn vader hem van top tot teen moest verschonen. Mees van Abeelen liet tijdens haar turnoefening een scheet en scheurde uit haar pakje. Laura van de Donk moest naar het toilet en ging snel bij de jongens. Helaas ging de deur niet meer open. Kleine Lotte van den Heuvel deed haar plasje in de bariton van haar vader. Dat gaf bubbelnoten!

Juiste kwaliteiten voor jeugdprins(es)?

Een prins of prinses word je niet zo maar. Daar heb je bijzondere kwaliteiten voor nodig. Zoals Lora van Ruremonde. Zij toonde aan dat zij een goede leider was voor Ploegersland tijdens haar playback-act ‘This is your captain speaking’. Bart van der Pas zag zichzelf ook wel als prins. Hij spreekt twee talen: ABN en Gewoon Plat Liemts. Antje Saris zag zichzelf als een prinses op een écht wit paard. Ze bleef heel koninklijk recht op het paard zitten, zelfs toen het zadel onder de buik van het paard hing. En Marijn van Dongen werkte zich ook helemaal in het zweet tijdens zijn playback-act. Gelukkig kickt hij op zijn eigen zweet. Nu nog een deodorant.

Spannende finale

Na de twee rondes presenteerde de jury de beste zes deelnemers. Zij mochten in de derde ronde vertellen waarom zij graag Jeugdprins(es) van Ploegersland wilden worden. Anouk van den Brand voerde tijdens de spannende finale de boventoon. Vanwege haar lef, had ze al een droomnaam: Prinses Leffe. Hoewel Z.K.H. Prins Primus de boventoon zal voeren, zal hij zeker uit de toon vallen, naast zo’n lief klein prinsesje. Met deze redenen wist zij bij de jury de juiste toon aan te slaan. Met 129,5 punten won zij de felbegeerde titel van Jeugdprinses. Daarmee is haar waanzinnige droom uitgekomen en werd zij gekust en gekroond tot Jeugdprinses Noukie. Zij koos Mees van Abeelen als haar adjudante. Onder leiding van Prinses Noukie en Z.K.H. Prins Primus maken we er weer een prachtig carnavalsfeest van in Ploegersland. Liemt zet de toon!