Liempde, 15 december 2015 – Zoals elk jaar organiseerde Prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival. Op zondagmiddag 13 december jl. mochten alle Ploegertjes van groep 3 tot en met 8 hun zang, playback, dans of cabaret act op het podium van Ploegerspaleis Het hof van Liempde laten zien! Dit onder het toeziend oog van Jeugdprinses Noukie, haar Adjudante Mees en de jeugdraad. Een deskundige jury bestaande uit Lars Jennissen, Wout-Jan van Beers, Danick van Aarle en Erna Schellekens was aanwezig om de beste acts te belonen met een 1e, 2e of 3e prijs. De acts met de eerste prijs mogen deelnemen aan de jeugdzittingsavonden op 8 en 9 januari. Sinds een aantal jaren mag ook de winnaar van de ‘Vrolijke Noot’ zijn of haar kunsten laten zien op deze Jeugdzittingsavonden. De Vrolijke Noot werd toegekend door Z.D.H. Prins Primus en zijn Adjudant Johan. Deze prijs ging naar het meest carnavaleske nummer van de middag.

In een met kinderen, trotse ouders en familieleden zeer goed gevuld Ploegerspaleis gingen 50 Ploegertjes verdeeld over bijna 20 groepen met elkaar de strijd aan in 2 verschillende categorieën. De categorieën zelfzang en playback werden onafhankelijk van elkaar gejureerd. Tussen de acts door werd het publiek getrakteerd op een act van Liempdenaar Wesley van Houtum, bekend van het tv-programma Playback-je-gek. Ook Jeugdprinses Noukie en Adjudante Mees lieten zien hun playback- en dansskills nog niet te zijn verloren. Door het zeer hoge niveau van alle deelnemers had de jury aan het eind van de middag een enorme lastige taak om alle prijzen te verdelen. Uiteindelijk eindigde iedereen op een vierde plaats en werden de overige acts beloond met een podiumplaats. Het was een zeer spannende en talentvolle middag met veel show, zang en dans.

De volgende acts vielen in de prijzen.

Gr 3/4 Playback

1e prijs Mijn Boek: Lieve Spriensma en Marit van Heertum

2e prijs We maken pannenkoek: Bowe van Abeelen en Elin Traa

3e prijs Raar maar waar: Femke van Houtum en Sophie van der Velden

SONY DSC

SONY DSC

 

Gr 5/6 Playback
1e prijs Irritatiefactortje: Roosje Voets

2e prijs ’t Is een zwaar bestaan: Cilke Spijkers, Emma Dortmans, Inez Kersten, Myrthe van Geffen, Sam van Oorschot en Tara Braken

3e prijs Bubbelbad: Karlijn van de Pas, Bente de Jong, Sofie Saris, Fieke van de Sloot en Lieke van de Langenberg

 

Gr 7/8 Playback

1e prijs Hollywood: Mirthe Franken, Senna Smulders, Janne de Bresser en Esmee van der Heijden

2e prijs Alie van de Wegenwacht: Lora van Ruremonde

3e prijs Drums gaan Boem: Antje Saris, Lotte van de Heuvel, Lana Kreijveld, Mirthe Peijnenburg, Noor el Goushli, Nina van de Laar

 

Zelf zingen

1e prijs Zomerkamp: Liselotte Simons

 

Winnaar vrolijke noot

Bananenlied: Casper de Maeyer