Flyer carnaval 2016 pag 2

Klik op de foto voor een vergroting

Graag willen we alle Ploegers en Ploegerinnen informeren over de carnavalsactiviteiten in Ploegersland. Er zijn namelijk verschillende wijzigingen ten opzichte van andere jaren. Maar naar wij menen betekent alles bij elkaar dat er weer een heel aantrekkelijk carnavalsprogramma is.

Vrijdag 5 februari

 • Kinderoptocht Basisschool De Oversteek (10.00 uur)
 • D’n Urste Avond bij Het Wapen van Liempde met rond 22.30 uur de uitreiking van de Gouden Munt en Blauw-Geel-etalageprijs. De Gouden Munt is in het leven geroepen door Z.D.H. Prins Giel d’n Urste voor die ondernemer die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de Liemtse gemeenschap. De etalage prijs is in het leven geroepen door Z.D.H. Prins Tuur om in de dagen voor en tijdens de carnaval  Ploegersland meer Blauw/Geel te laten kleuren.

Zaterdag 6 februari

 • Carnavalsmis (11.11 uur). Na een succesvolle eerste editie vorig jaar wordt nu ingezet op weer een erg leuke carnavalsmis waarbij we veel bezoekers verwachten.
 • Opening carnaval & buurtcarnaval (13.30 – 18.00 uur) in Hofpaleis Het Hof van Liempde. Dit jaar is voor het eerst in nauwe samenwerking met de Liemtse buurtverenigingen opening carnaval en het buurtcarnaval met elkaar verweven. Dit betekent dat de opening in 3 blokjes plaatsvindt, verspreid over de middag. Het laatste blokje start om 16.00 uur en bevat de sleuteloverdracht met burgemeester Mark Buijs. In het eerste blokje (om 13.30 uur) worden 2 onderscheidingen uitgereikt: D’n Opsteker en Briljant Gouw Ploeg.

Zondag 7 februari

 • Optocht (14.11 uur). Dit jaar voor het eerst een alcoholvrije optocht. De prijsuitreiking vindt plaats in Hofpaleis Het Hof van Liempde.

Maandag 8 februari

 • Loeriefoepe (vanaf 12.00 uur). Dit jaar geen voorverkoop van Loeriefoepdeelnemerskaarten, maar een centrale verkoop op de dag zelf vanaf 11 uur aan de kassa voor Kapsalon Plein 6. Loeriefoepe is geen Ploegersactiviteit, maar een activiteit die georganiseerd wordt door vijf enthousiaste Liemtse carnavalszotten in nauwe samenwerking met de Liemtse horeca. Een vernieuwende activiteit die nu voor de 3e keer georganiseerd wordt en een steeds groter publiek, waaronder ook jongeren, erg aanspreekt.
 • Bumperbal (13.30 – 17.00 uur). Speciale activiteit voor de jeugd van de middelbare scholen op het Concordiapark.

Dinsdag 9 februari

 • Verbrandingsfeest (18.30 – 20.00 uur). In nauwe samenwerking met de Jeugdsoos en de Jeugdcommissie van De Ploegers is de traditionele Ploegverbranding verplaatst naar het begin van de avond. Vond voorheen later op de avond traditioneel sluiting carnaval plaats rondom de Vuurput, nu organiseren we een Verbrandingsfeest met een geheel nieuwe invulling voor jong en oud. We vragen iedereen om zich om 18.15 uur te verzamelen op het Raadhuisplein. Hier krijgt iedereen een lichtgevende stick, waarna we in een grote optocht naar het Prinsenbos gaan aan de Heuvelstraat en vervolgens terug naar het Raadhuisplein. Hier zullen Prins Primus, Graaf Stefan en Jeugdprinses Noukie gezamenlijk een groots vuur aansteken. Wat er daarna tevoorschijn komt en staat te gebeuren blijft nog even een verrassing! Rond 19.45 uur is het programma bij de Vuurput afgelopen. Dan staat voor de kinderen die de Jeugdsoos bezoeken de Prinsenwagen klaar om hen te vervoeren naar Pius X. Uiteraard met Jeugdprinses Noukie, Adjudante Mees, Prins Primus en Adjudant Johan aan boord! De Prinsenwagen zal meerdere keren op en neer rijden, zodat alle kinderen van deze buitenkans gebruik kunnen maken. De Jeugdsoos start deze avond daarom pas als de Prinsenwagen voor de eerste maal gearriveerd is bij het jeugdhuis. Prins Primus en Adjudant Johan zullen direct na de laatste rit een bezoek brengen aan de Jeugdsoos. I.v.m. dit gewijzigde programma duurt de Jeugdsoos deze laatste avond een half uurtje langer: tot 22 uur dus.
 • Ladiesnight in Het Wapen van Liempde (20.00 – 22 uur)
 • Alles wat mannen willen in de Durpsherberg (20.00 uur – 22.00 uur)
 • Vanaf 22.00 uur Dolle Dinsdag in Het Wapen van Liempde. Dolle Dinsdag is het door GAOS georganiseerde slotfeest.

Flyer carnaval 2016 pag 1

Klik op de foto voor een vergroting