Op zaterdag 29 oktober werd in Ploegerspaleis Hof van Liempde Z.D.H. Prins Populus I&II geïnstalleerd. In de weken voorafgaande aan de installatie werd door de geheimcommissie van de Ploegers iedere week een tip verstrekt over de nieuwe Prins. De uitleg van deze tips treft u hier onder.

2016-2017 Eugène en Francois van Abeelen Z.D.H. Prins Populus I en II Liemt makt gin verschil!

2016-2017
Eugène en Francois van Abeelen
Z.D.H. Prins Populus I en II
Liemt makt gin verschil!

De eerste tip ging over een man met een hart van goud. Dit was een link naar het gouden jublieumjaar van de Ploegers. De Prins zelf is actief in de buurt, met voetbal en tennis en heeft een grote vriendengroep. Daarna volgde de tip dat de Prins dicht bij het vuur zat. Dit was een verwijzing naar zus Désiré van Laarhoven die al vele jaren lid is van de Ploegers en afgelopen jaren zelfs voorzitter was. Bovendien is onze nieuwe Prins dol op vuurtje stoken. De tip over het buitenland ging over de naam van de Prins (Eugène / Francois) die zijn oorsprong in Frankrijk vindt. Toen volgde twee tips over de Abeel, oftewel de populier. Deze houdt van vochtige grond en is niet veeleisend en een ander kenmerk is het feit dat de populier een lichtbehaard blad heeft. De Prins is werkzaam als bedrijfsadviseur in de boomkwekerij en een ander woord voor ‘bomen’ kan zijn praten, kletsen of discussiëren. Dat was de één-na-laatste tip. En de allerlaatse tip verwees naar de sterren en het sterrenbeeld tweeling, waarmee het voor de oplettende lezer nu helemaal duidelijk had moeten zijn.

De naam van de Prins is door de geheimcommissie wel gehoord in de wandelgangen maar helaas was er niemand met de goede inzending. Goed geraden of niet, iedereen is van harte welkom op de receptie voor Z.D.H. Prins Populus I&II en het Spiegelbal op zaterdag 12 november 2016 vanaf 20:30 uur. Het belooft een prachtige avond te worden met de Dorini’s, Hofkapel de Kromploegers en DJ Willem. Meer informatie vindt u op www.ploegers.nl