Zoals elk jaar organiseerde Prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival. Op zondagmiddag 18 december jl. mochten alle Ploegertjes van groep 3 tot en met 8 hun live zang, playback, dans- of cabaret-act op het podium van Ploegerspaleis Het Hof laten zien! Ilse de Kort en Moniek van Ruremonde verzorgden de middag door alle kandidaten op een leuke manier aan te kondigen. Dit onder het toeziend oog van Jeugdprinses Sennie, adjudant Mirte, Jeugdprins Jenske en adjudant Bart en de jeugdraad.

winnaars-de-vrolijke-noot-foto-hansvandoorn-9188De spreuk van dit seizoen ‘Liemt makt gin verschil’ was de zeer deskundige jury, bestaande uit Robert Coolen, Danick van Aarle, Hilde van Gastel en Lars Jennissen, op het lijf geschreven. Zij kregen de zware taak om de beste acts te selecteren en te belonen met een optreden tijdens de jeugdzittingsavonden op 27 en 28 januari. Sinds een aantal jaren wint het meest carnavaleske nummer de ‘Vrolijke Noot’. Deze werd toegekend door Z.D.H. Prins Populus I & II samen met adjudanten Harald en Anton en geeft ook recht op deelname aan de jeugdzittingsavonden.

60 deelnemers, 24 groepen
In een met kinderen, trotse ouders en familieleden gevuld Ploegerspaleis gingen ruim 60 Ploegertjes, verdeeld over 24 groepen met elkaar de strijd aan. Kinderen verkleed als nonnen, stand-in Dorini’s, een DJ Crew, gigantische, gekleurde pruiken, musicalnummers en de laatste hits uit de (inter)nationale dance charts zorgden voor live gezongen en playbacknummers, waardoor het een swingende, gezellige middag werd. Aan het einde van alle optredens werd het publiek getrakteerd op het ploegerslied van het jeugdcarnaval dat inmiddels iedereen uit volle borst kan meezingen.

Swingende middag
Onze Jeugdprins Jenske, Jeugdprinses Sennie en adjudanten Mirte en Bart lieten zien hun playback- en dansskills nog niet te zijn verleerd met het nummer Moskieto van Alle 13 Jaanke. Na het afsluitende optreden van Opleidingsband Be Cool kon de jury starten met de bekendmaking van de prijswinnaars. Uiteindelijk eindigde iedereen op een vierde plaats en werden de overige acts beloond met een podiumplaats. Het was een zeer spannende en talentvolle middag met veel show, zang en dans. Prins Jenske bedankte iedereen voor de fijne middag en de zware taak van de jury en de jeugdcommissie voor het organiseren van een gezellige, swingende middag.

Uitslag
De volgende acts vielen in de prijzen.

Groep 3/4 Playback

Prijs Naam kinderen Lied Origineel
1e prijs Berber de Greef Isabella Schuurmans Groene tante Gea Kinderen voor kinderen
2e prijs Sophie v/d Velden

Femke v Houtum

Iris v Roosmalen

Bingo

 

De Dorini’s
Gedeelde 3e prijs Quincy Lucius

Linn v/der Pasch

Me & my selfie Mylene & Rosanne
Gedeelde 3e prijs Lieve Spriensma

Marit van Heertum

Julia Gabriels

Papegaai Kinderen voor kinderen

 

Groep 5/6 Playback

Prijs Naam kinderen Lied Origineel
1e prijs Sem v Abeelen

Ynez de Grauw

Spiegelbeeld/

Double me

Willeke Alberti

Mylène en Rosanne

2e prijs Meggie v Zuijlen

Annabel Omvlee

Holywood Kinderen voor Kinderen
3e prijs Kikki Braken

Sterre Verbree

Loving you Plien en Bianca

 

Groep 7/8 Playback

Prijs Naam kinderen Lied Origineel
1e prijs Mirte v Geffen

Cilke Spijker

Giecheltrutten Plien en Bianca
2e prijs Luna de Grauw

Lonneke van Zuijlen

Jill Verkuijlen

Isa Timmermans

Kim Grillis

Het is een zwaar bestaan Annie
3e prijs Lynn v/der Heijden

Romee

Schoenmakers

Hard knock live Aliyah

 

Groep zelf zingen

Prijs Naam kinderen Lied Origineel
1e prijs Jindy v/den Oever

Iris v/d Donk

Ronald v/den Oever

Spotlight, camera, microfoon Kinderen voor Kinderen
2e prijs Okke Spaas

Roosje Voets

Ik moet piesen Ponkers
2e prijs Liselotte Simons
Cezanne Simons
Een beetje bang Kinderen voor Kinderen

 

 

De vrolijke noot

Prijs Naam kinderen Lied origineel
1e prijs Elin Traa

Bowe v Abeelen

Skihut DJ mix Diversen mix van Snollebollekes/

Alpenzusjes