Vrijdag 27- en zaterdagavond 28 januari jl. werden in Ploegerspaleis Het hof door Prinsenvereniging De Ploegers de jaarlijkse Jeugdzittingsavonden georganiseerd. Door de zeer actieve Jeugdcommissie van de vereniging werden de vele bezoekers meegenomen op vakantie. Het decor werd opgesierd door een geheel in vakantiestijl aangeklede orkestbak met daarin het opleidingsorkest Be COOL die de avond muzikaal opluisterde. De reisleidsters van deze avond waren Antje Saris en Lotte van den Heuvel. Zij begeleidden de gasten op een zeer vriendelijke en leuke manier tijdens de reis door de gezellige avond vol zang, dans, muziek en cabaret. 

Jeugdprins Jenske, Jeugdprinses Sennie, Adjudant Bart en Adjudante Mirte met hun Jeugdraad werden met het vliegtuig binnengeloodst en heetten na een succesvolle landing, alle bezoekers van harte welkom en bedankte sponsor ‘G. Saris Electro’ die dit evenement mede mogelijk heeft gemaakt. Met het aankondigen van dansgroep ‘De Partyploegers’, werd de avond in stijl gestart.

Vakantieliefde?

Bart van de Pas en Casper de Maeyer brachten het eerste toneelstuk van de avond. Met de titel ‘vakantieliefde? werden zowel de kinderen als volwassen vermaakt met veel humor en stoere verhalen. Berber de Greef en Isabella Schuurmans playbackten het nummer ‘Groene tante Gea’ van Kinderen voor Kinderen. Voor de gelegenheid hadden beide meiden mooie glitterjurken aangetrokken.

Direct daarna danste de allerkleinste talenten van de groep Bewegingsenergie met een mooi uitgevoerde dans. Puck van de Meerendonk, Klaas Derksen, Rutger Derksen, Saar Eltink, Meve de Jong, Manon van Kan en Loes van de Laar verzorgden dit vol overtuiging met zeer vrolijke danskleding. En ook de tweede groep van Bewegingsenergie wist de zaal lekker mee te laten bewegen. Het plezier straalde eraf bij Yasmine Haddouch, Jente Hermans, Julia Giebels, Eline vd Laar, Lieve Spriensma, Guusje Verhoeven en Aniek Veroude.

Winnaars Ploegerrangfestival

Eerdere winnaars van het Ploegerrangfestival; Iris van de Donk en Jindy van de Oever zongen live het nummer Spotlight, camera, microfoon. Ook Sem van Abeelen en Ynez de Grauw dankten hun optreden op deze avond aan hun eerdere winst tijdens het Ploegerrangfestival. Het was duidelijk merkbaar dat de afgelopen weken extra was geoefend om alles nog mooier en beter te zingen en te playbacken.

Anouk van de Brand en Mees van Abeelen, oud-Jeugdprinses en Adjudante hadden zich omgedoopt tot animatieteam en namen in deze hoedanigheid Jeugdprins Jenske, Jeugdprinses Sennie, Adjudant Bart en Adjudante Mirte en de Jeugdraad op een zeer leuke en humoristische wijze op de hak. Tussen de stukken door werd het vakantie-animatielied gezongen, waaraan iedereen meedeed.

Doe ons een plezier en ga weg

Vereniging JAS kregen veel gasten aan het lachen met het toneelstuk: Reisbureau ‘Doe ons een plezier en ga weg’.  Evy van Adrichem, Brecht Beerens, Anouk Bressers, Valerie Geurts, Julia Geurts, Pip van Houtum, Bente de Jong, Anne Korst, Nikkie van de Laar, Kyra Lucius, Bram van Oorschot, Kim van Oorschot, Marit Terluin, Loes Termeer en Meggie van Zuijlen kregen het publiek al snel op de hand door grappige sketches en woordgrappen die direct gelinkt werden aan onze twee doorluchtige hoogheden en aan de spreuk van dit jaar ‘Liemt makt gin Verschil’. Op zaterdag werd dit toneelstuk uitgevoerd door: Doris van Aarle, Juul van Abeelen, Indy van Beers, Josje Bekkers, Maike van de Biggelaar, Willemijn Broere, Elisa van de Laar, Lieke van de Langenberg, Sam van Oorschot, Karlijn van de Pas, Sofie Saris, Fieke van de Sloot, Roosje Voets en Lotte van de Ven.

 Ligt Frankrijk in Engeland?

De Partyploegers brachten een weergaloze vertolking van de musical ‘Grease’. De origineel verklede Pink ladies en stoere T-birds lieten zien dat het podium een vertrouwde plek is voor de danseressen. Dat Bowe van Abeelen en Elin Traa eerder ‘De vrolijke noot’ hadden gewonnen was niet zomaar. Ook deze keer zetten ze met hun DJ-mix de hele zaal op zijn kop. Na dit feestnummer waren het Sjan en Frans, vertolkt door Manon van de Pas en Margo Saris die al rijdend in een auto op vakantie gingen naar Frankrijk, maar in Engeland terecht kwamen. Deze verhaallijn werd omlijst met zeer humoristische verhalen, waarvan het publiek smulde, lachte en tot het einde geboeid bleef.

Nadat de Be Cool slagwerkgroep een spetterend optreden had verzorgd werd de avond afgesloten door het begeleidingsteam van deze avond.