De traditionele Openbare Repetitie van dweilorkest Op naor d’Honderd uit Liempde op zaterdag 6 januari staat dit jaar in het teken van het feit dat de familie Sanders gedurende een eeuw verbonden is aan Café ’t Groene Woud. Omdat dat jubileum een paar dagen later zal worden gevierd, wordt het een echte “Op naor d’Honderd” avond daar in het authentieke café in buurtschap Kasteren. Een echte “gala-avond” past niet bij dat cafeetje aan ’t Duits Lijntje. Vandaar dat er een oude traditie in ere hersteld zal worden namelijk het afknippen van stropdassen. Jaren geleden werd dat ook gedaan op carnavalsdinsdagmiddag wanneer het halve dorp naar Kasteren trok om er carnaval te vieren. Ieder jaar weer wil thuisorkest Op naor d’Honderd laten zien en vooral horen in  hoeverre ze klaar zijn voor hun eigen eeuwfeest in 2089. Dit jaar zullen ze met muziek en zang bijgestaan worden door De Juinders, muzikale collega’s uit Heeswijk-Dinther. Tenminste als ze niet voor de derde keer afgebeld moeten worden vanwege de verwachte gladheid. Afijn, al met al belooft het een gezellige avond te worden vanaf 20.00u in Café ’t Groene Woud 6 januari.

Café  ’t Groene Woud alias Café Sien Pèyn

Zo’n honderd jaar geleden in 1917 kwam  het  toen nog jonge overbuurmeisje Janske van der Heijden als dienstmeisje bij de familie Pijnenburg in Café ’t Groene Woud te werken. In 1937 trouwde Janske met Cees Sanders en samen trokken ze bij Sien, de laatste Pijnenburgbewoonster in. Nadat eerst Sien in 1937 en later echtgenoot Cees was overleden, zette Janske het café alleen verder. Later geholpen door zoon Jan. Nadat de laatstgenoemde middels een tragisch ongeluk ook wegviel,   kwam zoon Adriaan samen met vrouw Tonny en kinderen in 1987 vanuit Eindhoven naar Liempde terug  om de zaak voort te zetten. Twee jaren geleden nam zoon Jos met Miranda de zaak van zijn moeder over.  Zij had inmiddels ook al weer zo’n twintig jaar  het café in haar eentje draaiende gehouden.  Hoewel op donderdag 11 januari vanaf 17.00 tijdens een openbare receptie herdacht wordt dat de  familie Sanders een eeuw lang aan Café ’t Groene Woud verbonden is, blijven  vrienden en kennissen  echter nog steeds spreken over Café Sien Pèyn.

Info: gerard_co@hotmail.com